Angle down Atgal

Vištiena grietinėlės padaže

Šį kartą gaminau kiek kitokią vištieną. Hmm, su kumpiu. Ir šonine.  Bet labai norėjosi suteikti kažkokį prieskonį, cinkelį. Ir man pavyko!

Jums reikės:
100 gramų kumpio ar šoninės (dėjau 50 g riebesnės šoninės ir 50 g ispaniško kumpio)
500 gramų vištienos krūtinėlės
1 paprikos
200 ml grietinėlės
Mėgiamų žolelių
Druskos, pipirų ir kitų mėgstamų prieskonių
100 gramų tarkuoto kietojo sūrio
Ryžių.

Pirma dedu kepti mažomis juostelėmis pjaustytą šoninę ir kumpį. Kepu neilgai, kad vos išsiskirtų aliejus, nes jei kepsit ilgiau sudegs.

Tada dedu nedideliais gabalėliais pjaustytą vištieną ir pakepu 5 minutes.

Barstau druską, pipirus, paukštienos prieskonius. Tik nepadauginkit, kumpis dažniausiai būna sūrus. Jau metas kaisti ryžius.

Šiek tiek viską pakepinusi beriu smulkintą kubeliais papriką. Kepu 5 minutes ir jau metas pilti grietinėlę, dėti žolelių ir tarkuoto kietojo sūrio. Dabar mažinu kaitrą, uždedu dangtį ir palieku troškintis kol išvirs ryžiai.

Žinoma, vietoj grietinėlės ir sūrio galit panaudoti ir kokį magi paruoštuką. Bet ir taip čia viskas labai greita.

Patroškinau apie 7 minutes ir viskas - galima ragauti. Į lėkštę dėjau ryžius, padariau jų viduryje duobutę ir čia dėjau mėsą su padažu.

P. S. o likutį iš karto sumaišiau su ryžiais ir darbe pietums galima valgyti tokį pusiau plovą.

comment Skaitytojų komentarai (0)

Rekomenduojamas video turinys


Taip pat skaitykite