Virtuvė
Lietuva
Bulvės – ir kasdienio, ir kalėdinio stalo puošmena: išbandykite Graikijos įkvėptą citrininių bulvių receptą
Artėjant šventėms bulvės išlieka vienu populiariausių ir universaliausių produktų, kurį lietuviai renkasi tiek kasdienai, tiek kalėdiniam stalui. Bulves lietuviai naudoja tiek gaminant paprastus, tradicinius garnyrus, įvairiausius troškinius, apkepus ir, žinoma, baltą mišrainę, kuri yra neatsiejama žiemos švenčių stalo dalis. Ši daržovė vertinama dėl paprastumo, pigumo ir sotumo. Be to, ji gali ilgai stovėti šaldytuve, todėl nereikia jaudintis dėl greito suvartojimo laiko.
Virtuvė | 4 MIN.
0
Lietuva
Kiaulienos mentės receptai puikiai tiksiantys Kalėdų stalui
Kiauliena jau seniai yra neatsiejama lietuviškos virtuvės dalis. Tai mėsa, kurią pirkėjai renkasi ne tik dėl jos skonio, bet ir dėl patrauklios kainos bei gausybės paruošimo būdų. Kiaulienos mentė, laikoma viena universaliausių ir sultingiausių dalių, ypač tinkama tiek kasdieniams, tiek šventiniams patiekalams.
Virtuvė | 4 MIN.
0
Lietuva
Du maistingi ir taupūs receptai su avokadais: nuo įdarytų puselių iki sotaus sumuštinio
Šiandien avokadų naudą supranta ne tik mitybos specialistai – vis dažniau šis produktas patenka į kasdienius žmonių pirkinių krepšelius dėl savo maistinės vertės, moksliniais tyrimais pagrįstos naudos sveikatai bei universalumo. Pasak „Rimi“ ekspertų, avokadai dėl savo kreminės tekstūros ir subtilaus skonio lengvai įsilieja į kasdienį meniu – tinka įvairiems padažams, sumuštiniams, salotoms, makaronų patiekalams ar netgi desertams.
Virtuvė | 4 MIN.
0
Lietuva
Kaip tapti barista namuose: pakanka vos trijų komponentų
Skirtumas tarp namų ir kavinės kavos dažnai slypi ne brangioje įrangoje, o trijuose paprastuose dalykuose: kavos pupelių šviežume, tinkamame malime ir teisingoje technikoje. Elektronikos ir buitinės technikos parduotuvių tinklas „Elesen“ kartu su ekspertais dalinasi patarimais, kaip paprastai paruošti skanesnę kavą savo virtuvėje.
Virtuvė | 5 MIN.
0
Lietuva
Alavijas – natūralus ir prieinamas supermaistas kasdienai: kaip jį panaudoti patiekaluose?
Nors Lietuvoje alavijas dažniau laikomas kambariniu augalu, jo nauda žmogaus organizmui yra didžiulė, o panaudojimas – itin universalus. Kilęs iš Arabijos pusiasalio, šis augalas nuo seno vertinamas dėl savo gydomųjų savybių, tačiau maisto gaminimui jis vis dar pritaikomas gan retai.
Virtuvė | 4 MIN.
0
Lietuva
3 pigūs augalinio majonezo receptai kasdienai ir šventiniams patiekalams: nustebsite, kaip paprasta pasigaminti ir skanu
Tradiciniai kalėdiniai patiekalai, pagardinti majonezu, daugeliui žmonių – neatsiejama švenčių dalis. Populiarėjant sveikatai palankesnei bei veganiškai mitybai, tradicinis majonezas vis dažniau keičiamas augaliniu, kurį paprasta pasigaminti namuose iš kasdienių, nebrangių ingredientų. Ši alternatyva leidžia neatsisakyti kreminės tekstūros ir sodraus skonio, tuo pačiu šventinius patiekalus gardinti lengvesniu augaliniu majonezu. „Lidl“ kviečia išbandyti 3 pigius augalinio majonezo receptus ir šventėms išsirinkti savo mėgstamiausią.
Virtuvė | 5 MIN.
0

Lietuva
Garsi tinklaraštininkė atskleidė sėkmės paslaptį: pamakaluoju ir super gaunasi
Vieno garsiausių šalies tinklaraščių „Kamtauta braškė“ kūrėjai Laima Povilaitytė ir Vytautas Masaitis trykšta gera nuotaika ir puikiu humoro jausmu. Juos pora mėgino pasibalnoti ir dalyvaudami kulinariniame eksperimente „Dėl skonio nesiginčijama“, o Laima netgi pasidalijo sėkmės paslaptimi. Pasirodo, nieko ypatingo ir netgi konkretaus nereikia – svarbiausia gerai pamaišyti ir tikėtis geriausio.
Virtuvė | 3 MIN.
0
Lietuva
Ar ir jūs nepatenkintas savo virtuve? Ekspertai pataria, kaip tai pakeisti
Naujausia apklausa atskleidė, kad ketvirtadalis Lietuvos gyventojų nėra patenkinti savo virtuvėmis – dažniausiai dėl nepatogaus erdvės išdėstymo, nusidėvėjusių baldų ar riboto funkcionalumo. Vis dėlto daugeliui virtuvė išlieka namų širdimi: net šeši iš dešimties (61 proc.) teigia, kad praktiška ir gerai suplanuota virtuvė turi didelės įtakos jų pasitenkinimui namais. Interjero dizainerė siūlo išeitį – prieš imantis rimtų remonto darbų, pradėti nuo mažų pokyčių ir pataria, kaip juos įgyvendinti.
Virtuvė | 4 MIN.
0