Virtuvė
Lietuva
Ne tik su majonezu: kaip nebrangus kiaulės liežuvis gali tapti tikra Kalėdų stalo pažiba
Kiaulės liežuvis – išraiškingo skonio, nebrangus patiekalas, kurį lietuviai dažniausiai valgo vieną, su majonezu ar garstyčiomis. Tačiau pakanka vos keleto gudrybių ir maistingas bei sotus kiaulės liežuvis gali tapti tikru virtuvės atradimu. „Maximos“ maisto gamybos technologas dalijasi keletu patarimų, kaip liežuvį paversti išskirtiniu šventiniu patiekalu.
Virtuvė | 5 MIN.
0
Lietuva
Nuo silkės iki lašišos: patarimai, kaip išsirinkti kokybišką žuvį tiek šventėms
Kiekviena šeima turi savo Kūčių stalo patiekalų tradicijas – vieniems tai silkė su svogūnais, keptas karpis, o kiti šventinės vakarienės neįsivaizduoja be lašišos. Nors receptai skiriasi, visus vienija bendras ingredientas – žuvis. Žemų kainų prekybos tinklas „Lidl“ dalijasi patarimais, į ką atkreipti dėmesį renkantis žuvį bei jūros gėrybes ir siūlo išbandyti abejingų nepaliksiantį nebrangų receptą, kuris puikiai tiks ir Kūčių vakarienei.
Virtuvė | 5 MIN.
0
Lietuva
Šventinis stalas be streso: du pigūs ir greitai paruošiami silkės patiekalai
Kūčios daugeliui lietuvių – ne tik šventinė vakarienė, bet ir ramybės, susikaupimo bei tradicijų laikas. Nors šventinio stalo patiekalai bėgant metams kinta, silkė išlieka vienu svarbiausių Kūčių simbolių. Prekybos tinklo „Rimi“ atstovų teigimu, ši tradicinė žuvis vertinama ne tik dėl ilgamečių papročių, bet ir dėl savo praktiškumo – ją lengva derinti su įvairiais ingredientais, o patiekalus galima paruošti greitai ir iš anksto.
Virtuvė | 3 MIN.
0
Lietuva
K. Starkienė pasidalino ypatingu marinatu vištai: iškeps ir sultinga, ir gražiai apskrudusi
Nenumaldomai artėjančioms Kalėdoms Kotryna Starkienė kviečia ruoštis kartu. Todėl šio šeštadienio rytą TV3 žiniasklaidos grupės laidoje „Kotrynos burtai“ laukė ne tik šventinių pietų receptai, bet ir ypatingas desertas su Prancūzijos prieskoniu. Nustebinkite savo artimuosius!
Virtuvė | 3 MIN.
0
Lietuva
3 mišrainės Kūčių stalui, kurias galima pasigaminti ir iš anksto
Planuojant Kūčių stalą vis dažniau svarstoma ne tik ką ant jo patiekti, bet ir kaip šventėms pasiruošti ramiai, be papildomos įtampos ir skubėjimo. Ilgiau stovinčios mišrainės tampa vienu praktiškiausių sprendimų, mat šį patiekalą galima pradėti gaminti iš anksto. Vis tik, ruošiant mišraines ir norint, kad jos šviežios išliktų kuo ilgiau, svarbu žinoti kokias daržoves ir kokius padažus rinktis.
Virtuvė | 4 MIN.
0
Lietuva
Trūksta idėjų šventinėms mišrainėms? 5 lengvai paruošiami nebrangūs receptai
Ant šventinio stalo mišrainės ir salotos neretai tampa vienais pagrindinių ir laukiamiausių stalo patiekalų. Nors kiekviena šeima turi savo laiko patikrintus mišrainių receptus, vis dėlto kone kasmet ieško, kaip nebrangiai, bet išradingai atnaujinti Kūčių ir Kalėdų stalo meniu. Žemų kainų prekybos tinklas „Lidl“ siūlo išbandyti lengvai paruošiamų mišrainių receptus, kurie be didelių pastangų ir išlaidų padės įnešti naujų skonių.
Virtuvė | 5 MIN.
0

Lietuva
Šventiniai Speculoos sausainiai – įdomesnė imbierinių versija, kurią pagamins kiekvienas
Šventiniam laikotarpiui desertų studijos „Macaroom“ konditerės Giedrė Pečenkienė ir Jovita Morkūnaitė siūlo alternatyvą įprastiems ir visiems jau puikiai pažįstamiems imbieriniams sausainiams. Nors speculoos sausainių pavadinimas skamba neįprastai, tai įdomesnė imbierinių sausainių versija, kurią kiekvienas labai nesudėtingai pasigamins namuose.
Virtuvė | 3 MIN.
0
Lietuva
Kūčių stalo karalienė žuvis: nebrangūs ir greiti receptai
Žuvis jau daugelį metų išlieka neatsiejama lietuviškos virtuvės dalimi, ypač šventiniu laikotarpiu. Tai produktas, kurį pirkėjai vertina dėl lengvo paruošimo, maistingumo ir puikios alternatyvos tradiciniams mėsos patiekalams. Ant Kūčių stalo žuvis tinka tiek kepta, tiek troškinta, tiek patiekta kaip šaltas užkandis. Artėjant didžiausioms metų šventėms, prekybos tinklo „Rimi“ ekspertai siūlo išbandyti du nebrangius žuvies patiekalus, kurie puikiai tiks tiek Kūčių stalui, tiek gardžiai vakarienei su šeima ar draugais.
Virtuvė | 4 MIN.
0