Angle down Atgal

Valgomos Kalėdų dovanos gimsta jūsų virtuvėje

Argi ne smagu, kai brangiems žmonėms dovanas galime padaryti savo rankomis? Kalėdos jau čia pat, o dar nežinote, kuo nustebinsite geriausią draugę smaližę? Etaplius.lt siūlo pagaminti skanių dovanų, kurios bus itin originalios ir tikrai nepaliks abejingų.

„Popsiukus“ galima puošti įvairiomis dekoracijomis

Jei turite cake-popsų kepimo formą arba kepyklę, šis receptas kaip tik jums. Reikės įsigyti tik pagaliukų ir “pabarstukų” papuošimui.

Jums reikės:

100g minkšto sviesto
100g balto cukraus
100g miltų
4g vanilinio cukraus
2 kiaušinių

Paruošimas:

Į indą sudėkite cukrų, vanilinį cukrų ir sviestą su žiupsneliu druskos. Viską maišykite plaktuvu 10 minučių, kol gausite vientisą masę. Po to į masę po vieną įmaišykite kiaušinius. Nedėkite kito kiaušinio, kol ankstesnysis visiškai nesusimaišė su mase. Galiausiai su mentele įmaišykite miltus. Įmaišydami miltus nenaudokite plaktuvo. Išdalinkite masę į kepimo formą ir kepkite.

Kad cake-popsai neprikibtų, galite kepimo skardą patepti riebalais. Iškeptus cake-popsus galite dekoruoti šokoladu, pabarstukais, cukraus pudros ir maistinių dažų mase. Atvėsusius belieka gražiai supakuoti.

Naminiai sausainiai – puiki dovana

Etaplius.lt turi itin populiarų avižinių sausainių receptą, kurį išbandė jau dauguma šeimininkių. Būtent toks laiko patikrintas ir žaibiškai greitas receptas jūsų namuose paskleis šventinį aromatą, o draugams sukels šypseną. Prie sausainių galite dovanoti ir pieno!

Jums reikės:

250 ml avižinių dribsnių,

80 ml cukraus,

100 ml tirpinto sviesto ar aliejaus,

3 šaukštų miltų,

1 šaukštelio vanilinio cukraus,

1 kiaušinio,

riešutų, saulėgražų, razinų, sezamo sėklų pagal skonį.

Paruošimas:

Į dubenėlį suberkite visus sausus ingredientus ir išmaišykite. Supilkite tirpintą sviestą arba aliejų ir išplaktą kiaušinį ir vėl gerai išmaišykite. Viską išmaišę palikite avižas kelioms minutėms išbrinkti.

Tuo tarpu išklokite skardą kepimo popieriumi ir įkaitinkite orkaitę iki 180°C.

Šaukštu nedideliais kiekiais krėskite masę ant kepimo popieriaus, formuokite norimo dydžio sausainius, palikdami tarpus tarp jų. Sausainius darykite pakankamai plonus, tačiau nepalikite tuščių tarpelių, antraip sausainiai nebus tvirti.

Paskaninkite sausainius riešutais, saulėgrąžomis, razinomis, sezamo sėklomis arba kitais ingredientais. Lengvai įspauskite į paviršių pasirinktus produktus, kad šie įkeptų į sausainį. Naudokite nekepintus riešutus, saulėgrąžas, sezamo sėklas, nes orkaitėje jie ir taip apskrus. Jei paskaninimų nenorite, šį žingsnį galite praleisti.

Kepkite apie 12 min., kol švelniai paruduos sausainių kraštai. Ištraukus skardą, palikite sausainius porai minučių atvėsti ir sukietėti.

Sausainius galite dėti į dėžutę, pakuoti į popierių, juk šiais metais itin madingas natūralumas.

Jei susipykote su kulinarija…

Yra žmonių, kuriems nesiseka virtuvėje, tačiau artimą žmogų norėtų nustebinti valgoma ar geriama dovanėle. Pašnibždame, kad visuomet puiki idėja yra skoninės kavos, kvapnios arbatos, sausainiukai macarons, imbieriniai sausainiai ar meduoliai, glazūruotos ir papuoštos spurgos. Belieka gražiai supakuoti, gal sukurti savo dėžutę ar stiklainiuką kavai, arbatai.

Būkite išradingi!

comment Skaitytojų komentarai (0)

Taip pat skaitykite