Angle down Atgal

Trys špro­tų pa­nau­do­ji­mo bū­dai

Špro­tai – ne­di­de­lės sil­ki­nių šei­mos žu­ve­lės – pui­kus ome­ga-3, vi­ta­mi­nų D ir B12 šal­ti­nis.
 

Sumuštiniai

Šprotai puikiai dera su pačiais įvairiausiais ingredientais, todėl, norint pasigaminti ypatingesnį pusryčių sumuštinį ar užkandį, verta duoną paskaninti ne tik šprotais, bet ir šviežiais salotos lapais bei virtais kiaušiniais.

Prieš dedant šprotus ant sviestu ar kremine varškės užtepėle suteptos duonos, verta juos paskaninti keliais lašais citrinos sulčių. Mėgstantieji aštriau panaudoti gali ir įvairiausius aitriuosius padažus arba paprasčiausius aitriųjų paprikų dribsnius.

Užtepėlės

Šprotus sutrinti šakute, pagardinti žiupsneliu druskos ir pipirų, šaukšteliu majonezo bei grietinės arba graikiško jogurto. Mėgstantiesiems aštriau – įmaišyti dar ir šiek tiek garstyčių ar krienų. Tokią užtepėlę galima pagardinti šviežiomis žolelėmis: krapais ar petražolėmis.

Mėgstantiesiems ryškesnius skonius rekomenduojama įmaišyti ir smulkiai supjaustytų marinuotų agurkėlių, kaparėlių, kiaušinių. Gautą užtepėlę tepkite ant mėgstamos duonos ar krekerių.

Makaronai

Išvirti mėgstamos rūšies makaronus, keptuvėje įkaitinti alyvuogių aliejų, jame lengvai pakepti smulkintą svogūną, kelias skilteles česnako bei konservuotus šprotus. Viską pagardinti aitriųjų paprikų dribsniais, citrinos sultimis ir sumaišyti su išvirtais makaronais. Galiausiai patiekalą gražiai sudėti į lėkštes ir pabarstyti parmezano sūriu.

Pranešimas spaudai

 

comment Skaitytojų komentarai (0)

Rekomenduojamas video turinys


Taip pat skaitykite