Trispalvė stiklainėlyje

Vilnius
Budintis Budėtojas Etaplius žurnalistas
Šaltinis:  Etaplius.lt

Jums reikės:

Cukrus, 0,5 stiklinės

Paprika, 3 kilogramai

Saulėgrąžų aliejus, 0,5 stiklinės

Actas, 9%, 0,5 stiklinės

Vanduo, 1 litras

Druska, 3 valgomieji šaukštai

Pomidorų padažas (nebūtina, tačiau suteikia subtilų skonį) 0.5 l

Paruošimas:

Paprikas supjaustykite į 4-6 dalis. Mišinį iš vandens, cukraus, druskos užvirkite puode, tuomet įpilkite aliejaus ir acto (jei mėgstate pomidorų padažą, įpilkite ir jo).

Tada sumeskite paprikas ir 2-4 minutes pavirkite.

Paprikas dėkite į švarius stiklainius ir užpilkite skysčiu iki viršaus. Sandariai užsukite dangtelius ir apverskite stiklainius. Vyresni žmonės sako, kad marinatą reikėtų pakaitinti dukart, t.y. pirmąkart užpylus, po 10 min supilti atgal į puodą, pakaitinti iki užvirimo ir vėl supylus užsukti stiklainėlius, tačiau tai daryti nėra būtina.

Skanaus!