REDAKCIJA REKOMENDUOJA
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Virtuvė2019 m. Vasario 2 d. 15:10

Tegul savaitgalis būna saldus – pyragų receptai

Vilnius

Reporteris UgnėŠaltinis: Etaplius.lt


68869

Kada, jei ne savaitgalį, galima rasti daugiau laiko palepinti save ir artimuosius skaniu desertu? O pasimėgauti kvapniu pyragu tikrai norisi kiekvienam. Varškės, obuolių, šokoladiniai ir kitokie skanėstai puikiai tam tiks, tad siūlome išmėginti jums labiausiai patinkantį receptą ir šeštadienio popietę mėgautis pačių iškeptu pyragu.

Šokoladinis bananų pyragas

Ingredientai:

180 g miltai

3 vnt. bananai

1,5 šaukštelis kepimo milteliai

100 g juodasis šokoladas

50 g cukrus

3 vnt. kiaušiniai

100 g sviestas

1 šaukštelis kakavos milteliai

Viršui:

100 g juodasis šokoladas

Gaminimas

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Gausiai ištepkite sviestu formą, kurioje kepsite. Sumaišykite miltus, kakavos miltelius, cukrų, vanilinį cukrų ir kepimo miltelius.

Supilkite ištirpintą sviestą, šokoladą, įmuškite kiaušinius ir gerai išmaišykite. Bananus smulkiai supjaustykite ir sutrinkite iki tyrės. Įmaišykite į tešlą. Gautą masę pilkite į paruoštą kepimo formą.

Kepkite apie 50 minučių. Iš formos išimkite atvėsusį. Ant viršaus užpilkite ištirpintą šokoladą (geriausia, jei šokoladas jau bus kiek atvėsęs, bet dar skystas).

fudge-brownies-1235430-960-720.jpg

Obuolių pyragas su riešutais

Ingredientai

180 g miltų

130 g cukraus

2 kiaušinių

200 ml pieno

100 ml aliejaus

1.5 šaukštelio kepimo miltelių

3 vidutinių obuolių

saujos mėgiamų riešutų

formai patepti sviesto

Gaminimas

Kiaušinius, pieną ir cukrų labai gerai išplakite iki purios masės, cukrus turi visiškai ištirpti. Į masę palaipsniui, vis perplakant įsijokite miltus (truputį pasilikite formai apiberti), kepimo miltelius, galiausiai supilkite aliejų ir labai gerai išmaišykite. Tešla turėtų būti pakankamai skysta, panaši į biskvito tešlą.

Obuolius nulupkite, pašalinkite sėklas, supjaustykite kubeliais. Juos įmaišykite į tešlą. Kepimo formą patepkite sviestu ir apiberkite miltais. Sudėkite tešlą.

Orkaitę įkaitinkite iki 180C. Pyragą kepkite 20 min., tuomet trumpam išimkite, viršų apiberkite smulkintais riešutais, vėl grąžinkite į orkaitę ir kepkite dar 25-35 min.

Iškeptą pyragą apiberkite cukraus pudra. Labai skanu su ledais arba plakta grietinėle!

apple-pie-1071747-960-720.jpg

Šilkinis moliūgų pyragas

Ingredientai

Moliūgo minkštimas 750 g
Pienas 400 ml
Kiaušiniai 3 vnt
Miltai 250 g
Vanilinis cukrus 1 šaukštas (-ai)
Cukrus 50 g
Sviestas 100 g

Gaminimas
Moliūgą supjaustyti 1 cm dydžio kubeliais, suberti į puodą ar keptuvę ir troškinti apie 40 min., kol masė bus vientisa. Vėliau atvėsinti iki kambario temperatūros

Pieną supilti į atskirą keptuvę, įberti cukrų bei vanilinį cukrų ir kaitinti, kol cukrus ištirps, tada atvėsinti iki kambario temperatūros.

Į moliūgų masę įmušti kiaušinius, po kiekvieno kiaušinio viską gerai išmaišyti, supilti pieną, lydytą sviestą, suberti persijotus miltus ir išmaišyti iki vientisos masės.

Pasirinktą kepimo indą ištepti sviestu ir pabarstyti miltais.

Kepti 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 1,5 – 2 val. Ar iškepęs pyragas, tikrinti mediniu pagaliuku. Jei viršus pradės per daug skrusti – reikia uždengti folija.

pumpkin-cake-2266328-960-720.jpg

Jogurtinis tropinių vaisių pyragas

Ingredientai:

Cukraus pudra 2 valgomieji šaukštai
Cukrus 0,5 stiklinės
Kiaušiniai 2 vienetai
Kvietiniai miltai 1,5 stiklinės
Jogurtas, riebus 180 gramų
Soda 0,5 arbatinio šaukštelio
Druska 0,5 arbatinio šaukštelio
Aliejus 0,5 stiklinės
Kokosas, drožlės 0,3 stiklinės
Kepimo milteliai 1 arbatinis šaukštelis
Vaisiai, smulkinti (mango, papajos, abrikosai ir pan.) 220 gramų

Gaminimas

Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Ištepto kepimo skardą aliejumi arba sviestu. Dideliame dubenyje sumaišyti miltus, cukrų, kepimo miltelius, kepimo sodą ir druską. Supilti su kokoso drožlėmis sumaišytą jogurtą, aliejų ir įmušti kiaušinius, gerai išmaišyti, kad visi miltai būtų sudrėkinti.

Įmaišyti smulkintus vaisius ir tešlą supilame į paruoštą kepimo skardą. Kepti nuo 35 iki 40 minučių arba tol, kol į pyrago vidurį įsmeigus pagaliuką ir jį ištraukus, jis lieka sausas. Iškeptą paliekame atvėsti ant grotelių maždaug 10 minučių. Pabarstyti cukraus pudra. Skanaus!

apple-pie-3382722-960-720.jpg



REDAKCIJA REKOMENDUOJA