REDAKCIJA REKOMENDUOJA
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Virtuvė2017 m. Gruodžio 20 d. 16:24

Šventinė silkė

Vilnius

Rita LižaitytėŠaltinis: Etaplius.lt


23459

Vienai porcijai reikės: 20 g juodos duonos, 40 g naminės varškės, 75 g silkės, 40 g vyšninių pomidorų, 40 g marinuotų kelmučių, 50 g žalios cukinijos, moliūgų sėklų, krapų. Medaus ir citrinų padažui: 13 g citrinos sulčių, 13 g aliejaus, 8 g natūralaus medaus.

Duonos plutą nupjauti, duoną sumalti iki trupinių. Vyšninius pomidorus perpjauti pusiau ir lengvai apkepti – jei keptų nemėgstate, gali būti ir žali. Cukiniją apkepti keptuvėje, moliūgų sėklas pakepinti. Silkę supjaustyti juostelėmis, visus ingredientus dėti į lėkštę ir apšlakstyti padažu.



REDAKCIJA REKOMENDUOJA