REDAKCIJA REKOMENDUOJA
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Virtuvės princesė2021 m. Balandžio 3 d. 18:17

Spurgų margučiai: tobulas skonis ir užsiėmimas visai šeimai

Lietuva

Irma BagūnėŠaltinis: Etaplius.lt


170563

Niekada nebuvau kepusi tų Houmerio spurgų. Sugalvojau pradžiuginti darbo kolegas, todėl atsiraitojau rankoves ir pabandžiau. Ir bandysiu dar daug kartų. Pats kepimas greitas procesas, ilgiau trunka dekoruoti. Bet verta! Dar spėsit papuošti savo Velykų stalą.


Foto galerija:

167948797-2323738621091509-8878176344937926777-n.jpg
168000813-2323738614424843-5172186971142637530-n.jpg
168085444-2323738617758176-5519479445337486119-n.jpg
168648878-2323738604424844-3139636433850478864-n.jpg
168991092-2323738607758177-6362557072812407700-n.jpg

Jums reikės:

320 gramų miltų

150 ml pieno

2 trynių

50 gramų sviesto

50 gramų cukraus

15 gramų šlapių mielių

1 litro saulėgrąžų aliejaus kepimui

Dekoravimui galite pirkti glazūrą arba ištirpdyti mėgiamą šokoladą.

Pirmiausia noriu pasakyti, kad aš dariau dvigubą kiekį, tai iškepiau apie 50 spurgų, iš viengubo kiekio produktų gausite 20-25 spurgas.

Susitrupinam mieles į indą. Puode užkaičiam pieną su cukrumi. Neužverdam, tik pašildom, kad patirptų cukrus. Pusę šilto pieno įpilam į mieles, jas aktyvuojam. Kitą pusę pieno toliau paliekame kaitintis, sudedame sviestą, kad ištirptų. Bet neužverdam, laikom tik kol ištirps sviestas.

Mieles laikome 10 minučių, per tą laiką pravėsta ir likęs pienas su sviestu. Pravėsus pilame pieną į mieles, išmaišom, dedam kiaušinių trynius.

Įsijojam miltus - tiek, kad būtų galima minkyti, bet tešla būtų lipni. Išminkom, uždengiame indą rankšluostėliu ir paliekam valandai kildintis.

Po valandos jau galime daryti spurgas. Kočiojame apie pusantro centimetro storiu tešlą, su puodeliu išspaudžiam apskritimus, o jų viduryje skylutes išspaudžiau stikliuku.

Spurgas dėliojam ant miltais pabarstyto paviršiaus ir paliekam 30 minučių dar pakilti. Aš kol baigiau daryti paskutines, pirmosios jau ir pakilo.

Į keptuvę arba puodą pilame aliejų, užkaitinam ir kepam spurgas iki auksinės spalvos iš abiejų pusių. Į keptuvę nepridėkit labai daug, jos kapant dar pučiasi. Aš kepiau po 4.

Iškepusi padėjau ant popierinio rankšluostėlio, kad sugertų riebalus.

Atvėsusias dekoravau lidlo glaistu, kuris man nepatiko, todėl išsilydžiau garų vonelėje šokoladą su šlakeliu pieno ir juo užbaigiau likusias spurgas. Ant viršaus kol glaistas neišdžiūvęs barsčiau ir įvairių pabarstukų, lidle jų yra tikrai gražių ir gera kaina, ir smulkintų pistacijų, tarkuoto ruby šokolado, smulkinto kitkat šokolado. Žodžiu, čia jau fantazijos reikalas.



REDAKCIJA REKOMENDUOJA