Angle down Atgal

Šašlykų sezonas: marinatai, kurie nepaliks abejingų

Oi, tas vasara. Kai ji karšta, nei akimirkos nesinori būti kambaryje. Lekiame į lauką ir pramogaujame. Pramogos tikrai iššaukia alkį, tad kur buvus kur nebuvus pakvimpa laužu ir šašlykais. Štai keletas marinatų receptų, kad per vasarą neatsibostų kaskart kokia pat mėsa.

Mineraliniai šašlykai

Jums reikės:

Prieskonių šašlykams;

3 svogūnų;

700 ml gazuoto mineralinio vandens;

1 kilogramo kiaulienos.

Supjaustyti mėsą, sudėti svogūnus, prieskonius ir užpilti mineraliniu (tik labai gazuotu). Už trijų - keturių valandų galima kepti.

Mėsa būna itin minkšta.

Prieskoniuočiai

Ingredientai:

Citrina , 1 vienetas

Paprika , 3 arbatiniai šaukšteliai

Kalendra , 4 arbatiniai šaukšteliai

Juodieji pipirai , 0,5 valgomojo šaukšto

Muskatas , 2 žiupsneliai

Druska , 1 arbatinis šaukštelis

Alyvuogių aliejus , 4 valgomieji šaukštai

Cinamono milteliai , 1 žiupsnelis

Imbieras , 1 žiupsnelis

Bazilikai , 1 valgomasis šaukštas

Kiaulienos išpjova , 1 kilogramas

Nugarinę ar sprandinę supjaustome kubeliais. Visus prieskonius sumaišome ir jais apiberiame mėsą. Išmaišome.

Po to apšlakstome citrinos sultimis ir aliejumi. Marinuojame bent pusę dienos.

Šašlykai su kefyru

Krapai, 1 sauja

Kefyras, 0,5 litro

Svogūnai, 2 galvos

Druska, 1 žiupsnelis

Juodieji pipirai, 1 žiupsnelis

Kiaulienos nugarinė, 1 kilogramas

Mėsą supjaustome mažais gabaliukais. Krapus ir svogūnus susmulkiname. Mėsą išmaišome su prieskoniais, krapais ir svogūnais. Viską užpilame kefyru ir laikome šaltai apie 5 valandas.

Skanaus!

comment Skaitytojų komentarai (0)

Taip pat skaitykite