Angle down Atgal

Prancūziškas vištienos ir pievagrybių troškinys moliniuose indeliuose

Tai gana populiarus prancūzų virtuvės patiekalas, kuris puikiai sušildo ir pasotina.

Reikės:

500 g vištienos filė

300 g pievagrybių

200 ml grietinės

200 g tarkuoto kietojo sūrio

2 svogūnų

50 g miltų

30 ml aliejaus

20 g sviesto

druskos, pipirų pagal skonį

Gaminimo būdas

Vištieną supjaustykite mažais gabalėliais.

Pievagrybius supjaustykite, sudėkite į įkaitintą keptuvę be riebalų ir kepinkite. Iš pievagrybių išsiskirs skystis. Sudėkite vištieną, sviestą, įpilkite aliejaus, pabarstykite druska, pipirais, uždenkite dangčiu ir troškinkite 15 minučių.

Sudėkite susmulkintus svogūnus ir troškinkite dar 5 minutes.

Dubenėlyje sumaišykite miltus su grietine ir pakaitinkite kitoje keptuvėje, kol padažas užvirs.

Grybus su vištiena sudėkite į molinius indelius, užpilkite grietinės padažo, pabarstykite tarkuotu sūriu. Pašaukite į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę 35 minutėms. Sūris turi išsilydyti ir sudaryti gardžią traškią plutelę.

Alfa.lt

comment Skaitytojų komentarai (0)

Taip pat skaitykite