Angle down Atgal

Prancūziška žirnių sriuba

Ši labai aromatinga žirnių sriuba gerokai skiriasi nuo mums įprastos.

Reikės:

700 g žirnių

40 g sviesto

100 g porų

130 g morkų

100 g svogūnų

2 čiobrelių šakelių

1 rozmarino šakelės

1 saliero lapkočio

4 laurų lapų

2 petražolių šakelių

2 česnako skiltelių

10 juodųjų pipirų grūdelių

2 l mėsos sultinio

100 g lašinukų

1,5 šaukštelio druskos

duonos skrebučių

Gaminimo būdas

Nuplaukite žirnius, užpilkite švariu vandeniu ir pamirkykite 12 valandų.

Iš poro, čiobrelių, rozmarino, salierų, laurų lapų padarykite puokštelę ir tvirtai suriškite kulinariniu siūlu.

Smulkiai supjaustykite nuluptą svogūną, nuskustas morkas ir lašinukus.

Puode įkaitinkite sviestą ir pakepinkite svogūną 1 minutę. Sudėkite morkas ir pakepinkite dar 2 minutes. Sudėkite lašinukus ir kepinkite dar 1–2 minutes.

Suberkite žirnius, pipirus, česnako skilteles ir druską. Įpilkite 2 litrus mėsos sultinio ir užvirinkite. Mėsos sultinį galima pakeisti daržovių sultiniu.

Sumažinkite ugnį, uždenkite puodą ir kaitinkite 1 valandą.

Išimkite prieskonių puokštelę. Sutrinkite sriubą trintuvu. Patiekite su grietinėle ir duonos skrebučiais.

Alfa.lt

comment Skaitytojų komentarai (0)

Taip pat skaitykite