Angle down Atgal

Picą vakarienei pasigaminkime patys

Didelė, maža, apvali ar keturkampė, dauguma iš mūsų dievina picą, bet ar įmanoma namų sąlygomis pasigaminti picą, kuri patiekiama restoranuose? Mano atsakymas į tai būtų ŽINOMA, tereikia kantrybės ir gero recepto. Tris metus pradirbusi virtuvėje su picų gamyba pasisėmiau nemažai patirties ir šiek tiek paeksperimentavusi sukūriau receptą, su kuriuo namų sąlygomis pasigaminsite skaniausią picą. 

Tešlai pagaminti reikės:
450 g kvietinių miltų;
6 g sausų mielių;
7 g druskos;
7g cukraus;
250 g vandens
10 g vištienos sultinio (ištirpintas su vandeniu)

Gamyba:

Miltus, mieles, druską, cukrų ir vandenį supilame į indą ir išminkome. Kai tešla vientisa, supilam sultinį ir aliejų, dar šiek tiek paminkom ir paliekam uždengtą tešlą 15 minučių šiltoje vietoje.

Tešlą padaliname į 2 arba 3 dalis ir susukame į rutuliukus, sudedame į skardą ir apsukame maistine plėvele, kad negautų oro ir paliekame dar 30 minučių šiltoje vietoje.

Tešlos rutuliuką išskirstome kepimo formelėje (geriausia apvalioje) ir tešlą subadome šakute. Užtepame mėgstamu padažu (jei padas gavosi storas įdėkite jį kepti į 250°C temperatūros orkaitę kol paruduos kraštai ir tada dėkite produktus).

Tada dedam mėgstamus ingredientus ir kepam 250°C temperatūros orkaitėje.

comment Skaitytojų komentarai (0)

Taip pat skaitykite