REDAKCIJA REKOMENDUOJA
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Virtuvė2018 m. Vasario 1 d. 16:16

Obuolių žiedai tešloje

Vilnius

Viktorija ValčiukaitėŠaltinis: Etaplius.lt


28006

Desertas visuomet yra skaniausia dalis, o ypač žiemos metu, kuomet pasisėdėjimai su kavos puodeliu ir skanėstu yra kur kas dažnesni, negu vasarą.

Reikės:

2 kiaušinių; žiupsnelio druskos;

1 stiklinės miltų;

1 šaukštelio kepimo miltelių;

1 stiklinės kefyro (arba pieno, arba vandens);

1 pakelio vanilinio cukraus (arba 1 šaukšto rudojo cukraus);

3-4 obuolių.

Kepimui reikės įprasto aliejaus, arba galima keisti į kokosų aliejų, arba sviestą. Patiekimui: cukraus pudros, cinamono, jogurto.

Paruošimas:

Kiaušinius suplakite dubenėlyje su žiupsneliu cukraus. Įmaišykite miltus kartu su kepimo milteliais, ir išsukite iki tirštos masės. Dalimis supilkite kefyrą (arba pieną, arba vandenį) ir maišykite, kol tešla bus vientisa. Jei tešla pernelyg tiršta, įpilkite truputėlį pieno arba vandens - jos konsistencija turėtų būti panaši, kaip lietinių blynelių tešla. Obuolius nulupkite ir specialiu įrankiu arba aštriu peiliuku išpjaukite kiaurai sėklides bei kotelį. Supjaustykite obuolius maždaug 0.5cm storio griežinėliais. Keptuvėje įkaitinkite truputį riebalų. Pamerkite kiekvieną obuolio riekelę į tešlą ir dėkite į karštą keptuvę. Kepkite ant nedidelės ugnies iš abiejų pusių, kol gražiai paruduos. Patiekite pabarstę cinamonu ir cukraus pudra, su natūralaus skonio jogurtu.

Deserto kainą lemia obuolių dydis ir kaina, tačiau galima skaičiuoti, kad 4 didesni obuoliai svers apie kilogramą, o jų kaina svyruoja nuo 0,80 iki 2,49 iki eurų už kilogramą. Taip pat produkto kainą gali išbranginti miltai. Šiandien nemažai žmonių atsisako mums įprastų kvietinių miltų ir vietoje jų renkasi speltos, grikių ar migdolų miltus. Pavyzdžiui, 1 kg speltos miltų kainuoja apie 2 eurus, o kvietiniai – 0,75 euro centus.

Recepte minimą kefyrą arba pieną pakeitus vandeniu, būtų galima sutaupyti iki 0,60 centų, o ir kalorijų produktas turėtų mažiau. Tačiau viskas priklauso nuo norimo skonio ir mėgstamų produktų.

Taigi 4-5 žmonėms paruošti tokį desertą kainuos maždaug nuo 2,20 iki 4 eurų ir kiek daugiau, jeigu rinksitės migdolų miltus, ekologiškus produktus ar brangesnius obuolius.



REDAKCIJA REKOMENDUOJA