Angle down Atgal

Naminių kūčiukų gamyba – puikiam laikui su šeima

Kas sakė, kad visais švenčių patiekalais turi pasirūpinti moterys? Truputis išradingumo ir namų ruoša gali tapti visos šeimos laisvalaikio pramoga. Puikiausiai tam tiks tradicinių kūčiukų gamyba. Į ją gali įsitraukti net patys mažiausi šeimos nariai.

Jums reikės:

  • 650 g miltų;
  • 200 ml vandens;
  • 80 g sviesto arba aliejaus;
  • 40 g drėgnų mielių;
  • 7 šaukštų cukraus;
  • 5 šaukštų aguonų;
  • 1 žiupsnelio druskos.

Į šiltą vandenį sudėkite mieles, ištirpintą sviestą ar aliejų, druską ir cukrų. Ištrinkite masę šaukštu iki vientisos masės, kol ji suputos. Suberkite miltus, aguonas ir minkykite tešlą.

Po šio proceso tešlą reikia palikti šiltai apie 30–60 min., kad pakiltų. Tada dar kartą perminkykite ir palikite vėl kilti. Trečią kartą išminkę, dar trumpam palikite ir jau galėsite imtis darbo.

Paskutinį kartą pakilusios tešlos neminkykite, gnybkite po nedidelį gabalėlį tešlos ir rankomis formuokite apie 1 cm storio dešreles.

Jeigu tešla limpa prie rankų, pavoliokite ją miltuose arba šiek tiek sušlapinkite rankas vandeniu. Paruoštas tešlos dešreles pjaustykite 1 cm pločio gabalėliais ir dėkite ant miltais pabarstytos skardos. Prisiminkite, kad kūčiukai kepdami dar šiek tiek išsipūs, tad jei norite mažų kūčiukų, pjaustykite dar mažesniais nei 1 cm kvadratėliais.

Kepkite iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 min. Kas 5 min. pavartykite su medine mentele, kad visi šonai apskrustų.

Skanaus! Gražių švenčių!

Virtuvės princesė

comment Skaitytojų komentarai (0)

Taip pat skaitykite