Angle down Atgal

Misija – išgelbėti vyšnias nuo špokų

Natūralu, kad vasarą skaniausia tai, kas tuo metu sunoksta, prisirpsta. Šiemet, panašu, yra vyšnių metai, nes visi aplink tik ir siūlo paimti po kibirėlį uogų. Didelės, jau beveik juodos nuo sunokimo… Pas mus kieme jų irgi gausu. Kai kompotai ir uogienės jau išvirtos, mintyse ėmiau dėlioti, ką dar galima pagaminti. Tai štai, ką nutariau padaryti: iškepti orkaitėje vyšninį blyną (nors greičiau tai buvo pyragas).

Vyšniniam blynui/pyragui reikės:

  • didelės saujos vyšnių be kauliukų;
  • stiklinės miltų;
  • pusės stiklinės cukraus;
  • 3 kiaušinių;
  • šlakelio pieno;
  • žiupsnelio vanilinio cukraus.

Kaip matote, tai – paprasčiausia saldžių blynų tešla. Aišku, galima dėti ir kepimo miltelių (aš taip ir padariau), tačiau tada blynas jau tampa pyragu, labiau iškyla ir, tiesą sakant, ilgiau kepa.

Norėjau nedidelio pyrago-blyno vakaro desertui, nes, kai šilta, namiškiai nelinkę valgyti karštų kepinių (o palikti atvėsti ir žiedėti – tikra nuodėmė). Visos skardos, skirtos kepimui – milžiniškos, todėl vyšniniam blynui kepti panaudojau apkepėlės indą.

Į indo apačią rikiuojame vyšnias be kauliukų ir užpilame paruošta tešla, tik ne per storai, kad vos vos apsemtų vyšnias. Orkaitėje blynas kepa apie 20 minučių.

Keista ragauti tokį skonį, nes jis tikrai neprimena keptuvėje kepto blyno, tačiau ir į pyragą tai nepanašu. Blynas ryškiai geltonas (dėl 3 kiaušinių), purus, nesausas, šiek tiek saldus, bet vyšnios puikiai saldumą paslepia. Tarsi dingo visi miltai, kurių skonio taip nemėgstu paprastame pyrage (rodos, valgyčiau batoną). Liko tik toks kreminis, minkštas skonis.

Tikrai kepčiau dar ir dar kartą, tik nebedėčiau kepimo miltelių, tad blynas nesipūstų, nekiltų, o liktų gražios formos, lygaus paviršiaus.

Tokį karštą blyną galite valgyti su vaniliniais ar šokoladiniais ledais. Skanaus!

Lija

comment Skaitytojų komentarai (0)

Rekomenduojamas video turinys


Taip pat skaitykite