REDAKCIJA REKOMENDUOJA
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Virtuvė2017 m. Spalio 24 d. 11:24

Minkštutis moliūgų pyragas

Vilnius

Budintis BudėtojasŠaltinis: Etaplius.lt


17968

Tikriausiai, jau spėjote iš daržų susirinkti savo apvaliuosius dručkius moliūgus. Jei taip - šis receptas kaip tik Jums! Aš savaitgalį buvau pas močiutę kaime, iš ten parsiritinau nemažą moliūgėlį, ilgai sukau galvą ką su juo nuveikus (o variantų buvo tikrai daug!) ir vis dėlto apsispręsti padėjo prisiminimas to saldaus, burnoje tirpstančio moliūgų pyrago... Susiradau mamos receptą ir bent vienai dienai pasaldinau sau gyvenimą. Taigi, dalinuosi šiuo skanumynu ir su Jumis. Gaminkite, ragaukite, dalinkitės su artimaisiais, skanaus!

Ingredientai:

ĮDARUI

  • Apelsinai, apelsinų cukatos
  • Cinamono lazdelės
  • 150 g cukraus
  • 600 g moliūgų
  • 4 kiaušiniai
  • 40 g sviesto
  • 2 valg. šaukšt. kukurūzų miltų

PAPLOČIUI

  • 1 kiaušinis
  • 250 g kvietinių miltų
  • 50 ml vandens
  • 125 g sviesto
  • 1 arb. šaukšt. vanilinio cukraus

GAMINIMO EIGA

1. Sudėti papločiui skirtus produktus į dubenį ir gerai suminkyti tešlą.

2. Suminkytą tešlos rutulį įvynioti į plėvelę ir padėti į šaldytuvą 30 min. Kol tešla šąla - ruoškite įdarą.

3. Pjaustytus moliūgo gabalėlius sudėti į puodą, užpilti vandeniu, įmesti cinamono lazdelę ir užvirti. Moliūgui suminkštėjus nukošti, išimti cinamono lazdelę. Apvirtus moliūgus sutrinti trintuvu.

4. Kambario temperatūros sviestą išsukti su cukrumi ir kiaušiniais, supilti į moliūgų masę ir gerai išmaišyti. Galiausiai įberti kukurūzų miltus ir apelsinų cukatas (arba tarkuotą apelsino žievelę) ir išmaišyti.

5. Tešlą iškloti į sviestu išteptą kepimo formą, o ant tešlos pilti moliūgų įdarą. Pašauti į iki 180 °Cįkaitintą orkaitę ir kepti 30 min.

SKANAUS!

P. S. Jeigu mėgstate plaktą grietinėlę, šis gardėsis puikiai derėtų su šiuo pyragu... :)



REDAKCIJA REKOMENDUOJA