Angle down Atgal

Miestiečių meniu: vis daugiau vietos paliekama gatvės maistui

Vilnius tampa vis europietiškesniu miestu ir vienas to požymių, kad aktyvūs vilniečiai, ypač auginantys vaikus, poilsiui renkasi miesto pakraščių erdves, o įvairiai pavadintus karbonadus keičia į kokybišką gatvės maistą, teigia greito maisto gamintojai.

Centras – pramogoms ir turistams

Miesto centras yra pramogoms ir turistams, o pailsėti ir skaniai pavalgyti miestiečiai važiuoja pas mus ir į kitas panašias vietas, ten kur galima atsipalaiduoti, valgyti rankomis ir pabūti savimi. Klientai atvažiuoja net iš kito miesto krašto. Miesto centras, kaip ir Vakarų Europos didmiesčiuose, paliekamas turistams, o vietos gyventojai mėgstamus traukos centrus suranda miegamuosiuose miesto rajonuose.

Kai galėjoma buvo nusipirkti nekokios kokybės čeburekų ar nelabai aišku iš ko daromų mėsainių po eurą, gatvės maistas turėjo nekokį vardą. Tačiau dabar net ir burgeriai daromi pagal gamybos technologiją nepadarytų gėdos geriausiam restoranui, o žmonėms patinka kokybė ir neįpareigojanti aplinka. Juk net į paprastą restoraną nuėjęs iki galo atsipalaiduoti negali, nes aplinka įpareigoja, gal todėl gatvės maisto užeigos tampa vis populiaresnės.

Dalį turgaus užleis greitam maistui

Pastebima, kad lietuviai vis mieliau renkasi laisvalaikį leisti savo mikrorajone. Tai liudija miegamuosiuose rajonuose atsidarančių kavinių, kepyklėlių, vaikų žaidimų kambarių sėkmės istorijos. Vilniečiai gal kiek vėliau nei Vakarų Europos didmiesčių gyventojai, bet jau suprato, kad centras nėra patogiausias miestiečių šeimų poilsiui, o restoranas – išskirtinei progai, o ne eiliniam penktadienio vakarui skirta vieta.

Iš tiesų Vakaruose gatvės maistas jau seniai „išlipo“ iš esą žemesnės maisto kategorijos, pažiūrėkite, Oliveris, kiti žinomi virtuvės šefai gamina savo firminius mėsainius, tame pačiame Vilniuje didžiulio populiarumo sulaukia gatvės maisto festivaliai.

Austrės – irgi gatvės maistas

Olandijoje, Belgijoje labai daug žuvies prekyviečių, kur galima nusipirkti ne tik žuvies, bet ir sumuštinį ar užkandžių su žuvimi. Vilniuje netrukus taip pat galima bus paskanauti tradicinio „fish and chips“, natūraliai rūkyto ungurio ar eršketo ar pasimėgauti šviežiomis austrėmis.

Jau keletą vasarų vaflių ir kebabų susigundo paskanauti dažnas Palangos lankytojas, o dažno vakarėlio akcentu tampa kviestinio šefo gaminamas ant grilio maistas patiekiamas iškart puotos svečiams. Ne ką rėčiau į šventes kviečiami prekiautojai, maistą parduodantys iš furgonų.

Verslo strategija – plėtra į miesto pakraščius. Orientuojamės į miestiečius, o jiems atvykti pavalgyti į miesto centrą nepatogu, sudėtingas ir brangus parkavimas, daug žmonių, dėl ko ramiai prisėsti užkąsti su vaikais nėra paprasta. Miestui dar trūksta erdvių periferijose, kur būtų galima užsukti po darbo, praleisti laiką, neišleidžiant galybės pinigų.

comment Skaitytojų komentarai (0)

Rekomenduojamas video turinys


Taip pat skaitykite