REDAKCIJA REKOMENDUOJA
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Virtuvė2017 m. Rugpjūčio 18 d. 11:56

Marinuotos šparaginės pupelės: patikimas ir greitas receptas

Vilnius

Irma BagūnėŠaltinis: Etaplius.lt


12329

Jei jūsų darže "užderėjo" šparaginių pupelių, galite pasiruošti puikų užkandį žiemai. Marinuotų šparaginių pupelių receptas nesudėtingas, o gaminimui daug laiko taip pat nesugaišite.

Marinatui reikės (1 litrui vandens):

4 šaukštų cukraus;
1 šaukšto druskos;
100 ml acto.

Nepernokusias šparagines pupeles nuplauname, nuskabome galiukus. Jei labai ilgos, perpjaunu pusiau. Pupeles sumetu į verdantį vandenį ir 10 minučių apverdu. Nupilu vandenį ir palaukiu kol atauš.

Į švarius iškaitintus stiklainius dedu pipiriukų, kalendrų žirnelių, smulkintų lauro lapelių, smulkintų krapų stiebelių (bet galima ir nenaudoti prieskonių, ir be jų skanu).

Aš nesu ta, kuri turiu laiko žaisti stiklainyje delionę, todėl pupeles sugrūdu kaip išeina, bet jei yra noro, galite stiklainyje iš pupelių išdėlioti meno kūrinius.

Taigi, sugrūstas pupeles užpilu verdančiu marinatu, užsuku dangtelį ir apvertusi palieku ataušti.

Jei stiklainiai būna neiškaitinti, tuomet dar juos kaitinu vandenyje jau su visu turiniu.

Skanaus!



REDAKCIJA REKOMENDUOJA