Angle down Atgal

Makaronų, šparagų ir marinuotų pomidorų salotos

Po prabėgusių sočių švenčių dažniausiai norisi ko nors ypač lengvo. Ilgai ieškojau, kuo nustebinti silkių ir mišrainių perpildytus pilvus, kol radau gardžias makaronų salotas. Šparagai ir marinuoti pomidorai joms suteikia ypatingo gaivumo, o makaronai – sotumo jausmą. Beje, šios salotos puikiai tiks ir pavaišinti svečiams – spalvingas patiekalas tikrai papuoš stalą.

Makaronų salotoms reikės:

- 200 g makaronų (geriausiai kriauklės ar panašios formos);

- 250 g vynuoginių pomidorų;

- 3 svogūnų laiškų ryšulėlių;

- 1 šaukšto ryžių sėlenų arba saulėgrąžų aliejaus;

- 1 šaukšto baltojo vyno acto;

- 2 ryšulių plonų šparagų.

Išvirkite makaronus pasūdytame vandenyje, tuomet juos nuplaukite šaltu vandeniu ir nusausinkite.

Kol makaronai dar verda, sumaišykite pomidorus, svogūnus, aliejų ir actą dideliame dubenyje, įdėkite druskos ir pipirų pagal skonį. Palikite stovėti tol, kol išvirs makaronai.

Nupjaukite šparagų viršūnes. Padalykite šparagų stiebus per pusę ir supjaustykite 3 cm ilgio gabalėliais. Sudėkite šparagų viršūnėles ir stiebelius į šilumą išlaikantį dubenį ir užpilkite verdančiu vandeniu. Palaikykite vieną minutę ir nuplaukite šaltu vandeniu, tuomet nusausinkite.

Sudėkite šparagus ir nusausintus makaronus į pomidorų, druskos, pipirų ir svogūnų laiškų mišinį ir viską gerai išmaišykite. Pateikite dubenėliuose, galima pagražinti ir pagardinti krapais arba petražolėmis. Skanaus!

Lija

comment Skaitytojų komentarai (0)

Taip pat skaitykite