REDAKCIJA REKOMENDUOJA
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Virtuvė2017 m. Gruodžio 12 d. 11:25

Makaronų, šparagų ir marinuotų pomidorų salotos

Lietuva

Irma BagūnėŠaltinis: Etaplius.lt


221111

Artėjant Šv. Kalėdoms visi pradedame svarstyti apie tai, kokius patiekalus gaminsime šiemet, kuo palepinsime save ir svečius, kokius naujus skonius galėtume išbandyti. Tinklaraštis ,,Delicious“ pasidalino gardžiai atrodančių salotų receptu, kuris, manau, puikiai papuoštų Jūsų šventinį stalą ir neužimtų labai daug laiko.

Ingredientai:

  • 200 g. džiovintų makaronų (geriausiai kriauklės ar panašios formos)
  • 250 g. vynuoginių pomidorų
  • 3 svogūnų laiškų ryšulėliai, smulkiai supjaustyti
  • 1 šaukštas ryžių sėlenų arba saulėgrąžų aliejaus
  • 1 šaukštas baltojo vyno acto
  • 2 ryšuliai plonų šparagų

Gaminimo eiga:

  • Išvirkite makaronus pasūdytame vandenyje, tuomet juos nuplaukite šaltu vandeniu ir nusausinkite.
  • Tuo tarpu sumaišykite pomidorus, svogūnus, aliejų ir actą dideliame dubenyje, įdėkite druskos ir pipirų pagal skonį. Palikite stovėti tol, kol išvirs makaronai.
  • Nupjaukite šparagų viršūnes. Padalykite šparagų stiebus per pusę ir supjaustykite 3 cm ilgiu. Padėkite šparagų viršūnėles ir stiebelius į šilumą išlaikantį dubenį ir užpilkite verdančiu vandeniu. Palaikykite vieną minutę ir nuplaukite šaltu vandeniu, o tuomet nusausinkite.
  • Sudėkite šparagus ir nusausintus makaronus į pomidorų, druskos, pipirų ir svogūnų laiškų mišinį ir viską gerai išmaišykite. Pateikite dubenėliuose, galima pagrąžinti ir pagardinti krapais arba petražolėmis.


REDAKCIJA REKOMENDUOJA