REDAKCIJA REKOMENDUOJA
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Laisvalaikis2019 m. Lapkričio 29 d. 14:48

Kultūrinių ir gastronominių objektų sąraše Marijampolėje – naujas vardas

Marijampolė

„Tono“ kūrybinė komanda: (iš kairės) Daiva ir Andrejus Leskovai – verslininkai, idėjų autoriai, klubo šeimininkai, Mantas Daugėla – renginių organizatorius ir direktoriaus pavaduotojas, Giedrius Revinskas – baro vadovas. Ričardo Pasiliausko, „Suvalkietis“ nuotr.

Rita LižaitytėŠaltinis: Etaplius.lt


108807

„Tonas“ – taip vadinasi naujasis „Miami Wok & Sushi“, „Mary J. Pub“, „Senojo miesto kepyklėlė“ autoriaus Andrejaus Leskovo projektas. Tai – gyvos muzikos klubas, kuriame kokybiško garso bus galima klausytis gurkšnojant gėrimus ir užkandžiaujant. „Tonas“ įsikūrė Marijampolės centre, Gedimino gatvės 13-ojo namo rūsyje. Lankytojams duris jis atvers jau netrukus, gruodžio 6 dieną, kviesdamas apsilankyti Artūro Orlausko „Juodojo humoro šou“ ir marijampoliečių grupės „Age“ koncerte.


Foto galerija:

m9b3221.jpg
m9b3226.jpg
m9b3227.jpg
m9b3230.jpg
m9b3231.jpg
m9b3233.jpg
m9b3235.jpg

Mintis brendo seniai

Vietos Marijampolėje, kurioje būtų galima pasiklausyti gyvos muzikos mėgaujantis gėrimais ir užkandžiais, A. Leskovas pasigedo jau 2014 metais, kai „Miami Wok & Sushi“ restoranėlyje leisdami savaitgalio vakarus žmonės prašė pratęsti jo darbo laiką. Visgi pirmiau jis su partneriais įgyvendino dar kiek anksčiau gimusią idėją atidaryti smuklę „Mary J. Pub“, bet pagaliau atėjo laikas ir gyvos muzikos klubui, kuris, jei ne smuklė, taip greitai gal ir nebūtų atsidaręs.

A. Leskovas paaiškina, kad įkūręs smuklę jis sužinojo apie netoliese esančias dideles, komercinės paskirties, buvusio kazino, patalpas. Apžiūrėjęs jas iš karto suprato, kad tai vieta, puikiai tinkama įkurdinti gyvos muzikos klubą.

– Patalpų lokacija, dydis, išplanavimas tam puikiai tinka. Aplink nėra gyvenamųjų namų, vadinasi, muzika vėlyvą vakarą niekam netrukdys. Erdvė didelė – salėje gali sutilpti apie 200 žmonių sėdint arba apie 600 stovint. Yra scena, baras, staliukai, – patalpos išdėstymą apibūdina pašnekovas.

Anksčiau čia buvusieji patalpą tikriausiai atpažins – išplanavimas beveik nepasikeitė, tačiau interjeras kaip reikiant išgražėjo. Dominuoja tamsi juoda, pilka, šilta ruda spalvos, medžio, metalo elementai. A. Leskovas sako, kad šie motyvai ir detalės būdingi industriniam-vintažiniam stiliui.

– Dar prieš pradėdami darbus turėjome viziją, kaip klubas atrodys. Pasirinkimą padiktavo klubo vieta – juk esame centrinėje, senojoje miesto dalyje, – tikina A. Leskovas.

Erdvė – daugiafunkcinė

Kaip jau minėta, pirmieji naujame klube pasirodymus gruodžio 6 dieną surengs humoristas Artūras Orlauskas ir marijampoliečių muzikantų grupė „Age“. Gruodžio 7 dieną vyks elektroninės muzikos diskoteka, o gruodžio 8 dieną, klube bus organizuojamas humoro vakaras su porų konsultantu, santykių ekspertu, humoristu Dariumi Ražausku. Gruodžio 13 dieną „Tone“ koncertuos svečias iš Švedijos Broras Gunaras Jansonas, kuris dainomis pasakos švediškų kriminalų istorijas bliuzo ritmu. Rytojaus dieną, gruodžio 14, gyvos muzikos klube pasirodys grupės „Hiperbolė“ legenda Igoris Berinas ir grupė „Huge Soul“.

– Šis repertuaras atspindi „Tono“ koncepciją. Stengsimės, kad penktadienio ir šeštadienio vakarais čia grotų gyva muzika, svečiuotųsi įvairūs atlikėjai, grupės. Darbo dienų vakarais planuojame ramesnius renginius: humoristų pasirodymus, seminarus, diskusijas. Klubo aplinka tinkama užsakomiesiems renginiams, konferencijoms, kuriems didžiulės salės ir scenos per didelės, kuriems reikalinga jauki, kamerinė aplinka, – paaiškina A. Leskovas ir priduria, jog tikisi, kad „Toną“ atras ir mieste jau gerai žinomi renginiai. „Galbūt čia būtų galima surengti apdovanojimus, gal šventinę jų dalį, o gal vieną iš miesto dienų renginių ar koncertų, – užsimena pašnekovas.

Įrengė profesionalią virtuvę

A. Leskovas sako, kad klubo erdvės atviros ir privatiems renginiams. Be didžiosios, čia yra ir mažesnė salė, talpinanti apie 40 žmonių. Atsižvelgiant į poreikius, ir vienoje, ir kitoje erdvėje gali būti rengiamos vestuvės, jubiliejai, gimtadieniai, krikštynos ir kitokios asmeninės šventės. Kadangi pokylių erdvės negali būti įsivaizduojamos be patalpos maistui ruošti, klube įrengtas ne tik baras, bet ir virtuvė, surinkta profesionalių darbuotojų komanda.

– Virtuvei ir joje dirbančiam personalui vadovaus iš Škotijos atvykęs Styvenas Smitas. Tai nemažą patirtį profesionaliose užsienio virtuvėse sukaupęs, daug pasaulio šalių aplankęs šefas, sutikęs prisidėti prie šio projekto. Jo galvoje – daugybė minčių ir idėjų, kurias bus galima įgyvendinti „Tono“ virtuvėje. Iš maisto spektaklių nerengsime – žadame gaminti ir klientams siūlyti skanų, kokybišką, vakarietišką, modernų, išvaizdų ir, svarbiausia, skanų maistą, kuris bus priimtinas įvairiems skoniams ir piniginėms, – paaiškina A. Leskovas ir perspėja, kad virtuvėje ruošti patiekalai bus prieinami ne tik užsakomųjų renginių ar švenčių metu. Pasak jo, karštą patiekalą užsisakyti galės ir koncertų bei renginių lankytojai, jei sėdės prie stalelio. „Vietos turime daug, todėl ruošiantis į renginį bus galima rinktis sėdimą arba stovimą bilietą“, – niuansus paaiškina verslininkas.

Viskas dėl muzikos ir kokybės

Paklaustas, kodėl klubui suteikė „Tono“ pavadinimą, A. Leskovas sakė, kad norėjo, jog vardas spinduliuotų muziką, kuri yra projekto esmė, o gerbdamas šalį ir vietą, kuriame jis įkurdintas, norėjo, jog pavadinimas būtų lietuviškas.

– Pavadinimas trumpas, aiškus, atspindintis vietos prasmę. Muzika yra viena universaliausių, mėgstamiausių ir prieinamiausių visuomenei kultūros formų. Norėdami prisidėti prie kultūros plėtros mieste, žmonių užimtumo ir galimybės rinktis, užauginome klubo idėją ir ją pagaliau įgyvendinome. Labai stengėmės ir investavome daug laiko, jėgų. Kaip ir visada, daug dėmesio skyrėme kokybei įrengiant patalpų interjerą, diegiant virtuvės įrangą ir, žinoma, renkantis muzikinę aparatūrą. Sumontavome kolonėles ir garsiakalbius, kurie pagaminti iš tokių pat dalių, kokias naudoja garsiausios muzikos prekių kompanijos pasaulyje. Svarbu paminėti, kad jas surinko lietuviai – tuo dar labiau didžiuojamės , – džiaugsmo neslėpė verslininkas.



REDAKCIJA REKOMENDUOJA