REDAKCIJA REKOMENDUOJA
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Virtuvė2021 m. Kovo 8 d. 13:42

Kokias daržoves verta užsiauginti griliui?

Vilnius

Reporteris BrigitaŠaltinis: Etaplius.lt


167502

Vos tik atšilus orams, iš karto kyla noras maistą dažniau pasigaminti lauke – nesuklysime pasakę, jog tokie patiekalai praktiškai visuomet yra kur kas gardesni. Nors dažniausiai ant grilio kepama mėsa ar jos gaminiai, vis dažniau nusprendžiama paeksperimentuoti ir su daržovėmis – ypač tuomet, jei patys jų užsiauginame. Kol sodinimo sezonas dar neprasidėjo, verta iš anksto susipažinti su labiausiai grilio patiekalams tinkančiais produktais – galbūt nutarsite jiems vietos surasti ir savo darže.

Žiediniai kopūstai

Ant grotelių keptas žiedinis kopūstas gali tapti puikiu mėsos patiekalu vegetarams ar tiems, kurie nori grilio patiekalais mėgautis be papildomų riebalų ir kalorijų. Šių daržovių tekstūra gali atlaikyti net ir didesnį karštį, tačiau tuo pačiu yra pakankamai minkšta, kad sugertų įvairiausius skonius, tad vietos eksperimentams Jums tikrai nepritrūks. Pakepti žiediniai kopūstai tampa švelnūs ir šiek tiek saldūs, tad jų skoniui bus pakankamai sunku atsispirti.

Cukinijos

Jei cukinijos Jums visuomet siejasi su vasaros skoniu, turėtumėte išbandyti jas keptas – tai pakankamai dažnai pasirenkamas įvairių patiekalų priedas. Šviežios daržovės turi pakankamai švelnų skonį, tačiau jas pakepus, cukinijos tampa labai saldžios ir netgi šiek tiek „dūminės“. Jų išorė išlieka traški, o minkštimas dar labiau suminkštėja. Šios daržovės dažnai derinamos su paprikomis ir baklažanais, taip sukuriant itin žaismingą ir gardžiai atrodančią spalvų paletę.

Saldieji kukurūzai

Tikriausiai įvairių masinių švenčių metu esate ne kartą matę keptus kukurūzus, tačiau tam, kad pasimėgautumėte šiuo delikatesu, tikrai nereikia jų laukti – tuo labiau, kad šios daržovės gali užaugti ir mūsų klimato sąlygomis. Kukurūzai yra pakankamai saldūs, tačiau jei juos pakepsite, šis skonis tik dar labiau sustiprės – tai tikrai turėtų sužavėti visus smaližius. Jei tarp namiškių jų netrūksta, vertėtų kukurūzams surasti vietos ir savo darže.

Baklažanai

Kepant baklažanus, jų kraštai pasidaro traškūs, o vidus – minkštas ar netgi kreminės tekstūros. Į juos galite žiūrėti tarsi į kulinarines kempines: tokios daržovės gali sugerti daugybę skirtingų skonių ir prieskonių, todėl jas galėsite paversti pačiais įvairiausiais patiekalais. Baklažanai mėgstami ir dėl to, jog nepriklausomai nuo to, kokiems eksperimentams pasiryšite, didelė tikimybė, kad galutiniu rezultatu Jums tikrai neteks nusivilti.

Paprikos

Galima sakyti, jog tai yra vienos universaliausių daržovių, puikiai tinkančių prie bet kokių grilio patiekalų. Maloniai saldus, sultingas jų skonis patinka net ir didžiausiems gurmanams, o skirtingos paprikų spalvos leidžia sukurti žavias kompozicijas lėkštėje. Tiesa, apie tai turėtumėte pagalvoti dar prieš tai, kai rinksitės, kokias jų rūšis auginsite savo darže.

Svogūnai

Šios daržovės dažniausiai naudojamos kaip papildomas ingredientas kitiems grilio patiekalams, tačiau daugelis sutiktų, kad be jų išsiversti būtų sunku. Kepant svogūnus, išgaunamas saldus, galbūt netgi šiek tiek aitrus skonis, kuris gali suteikti išskirtinumo patiems įvairiausiems Jūsų kulinariniams šedevrams. Be to, jų auginimas taip pat nėra sudėtingas – svarbiausia nepamiršti, jog norint džiaugtis puikiu derliumi, jiems, kaip ir bet kokiems kitiems produktams, papildomai yra reikalingos irtrąšos.

Pomidorai

Šios daržovės daugeliui asocijuojasi su vasara ir gaiva, todėl nieko nuostabaus, kad jųsėklos yra vienos populiariausių. Nusprendę pomidorus pasitelkti grilio patiekalams, taip pat nesuklysite – jie tokiam gaminimui tikrai yra tinkami. Tiesa, reikėtų žinoti, jog dedant šias daržoves ant grilio, jų geriau pernelyg nesusmulkinti: tuomet jos suminkštės ir išgarins didžiąją dalį natūralių sulčių. Užteks, jei pomidorus tiesiog perpjausite pusiau – taip pasieksite pačių gardžiausių rezultatų.

Bulvės

Galima sakyti, kad tai – kone dažniausiai kepamos daržovės, kurios labai dažnai pasitelkiamos kaip garnyras, tačiau lygiai taip pat gali būti valgomos ir vienos. Jei papildomai pasitelksite svogūnus, česnakus, pipirus ar kitus prieskonius, tokių gaminių skonis tikrai neturėtų nuvilti – tuo labiau, kad dabar galima rasti ir skirtingų šių daržovių rūšių. Žinoma, reikia pasirūpinti ir patogia bei kokybiška grilio sezono įranga – platų kepsninių pasirinkimą rasite Pigu.lt el. parduotuvėje arba spustelėjęčia.

Tai – populiariausios, tačiau ne vienintelės daržovės, kurias galima pritaikyti griliui. Šiuo atveju galima drąsiai eksperimentuoti – tikėtina, kad šį sezoną Jūsų laukia ne vienas gardus atradimas!

 

 

 

 

 

Remiamas turinys



REDAKCIJA REKOMENDUOJA