REDAKCIJA REKOMENDUOJA
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Grožis2019 m. Kovo 15 d. 12:03

Kavinės ir restoranai 2019-aisiais: kas interjere svarbiausia?

Vilnius

Irma BagūnėŠaltinis: Etaplius.lt


75991

Gana akivaizdu, kad į restoranus ir kavines keliaujame norėdami pasigardžiuoti gurmaniškais patiekalais. Tačiau tai – ne vienintelis pasirinkimo kriterijus ir vien tik gardaus maisto gali nepakakti lankytojams pritraukti. Puikiai parinktos interjero detalės ir jauki, socializaciją skatinanti atmosfera, kuri bus vertinama įvairaus amžiaus klientų, gerokai padidins galimybes sulaukti žmonių antplūdžio, vos tik užuolaidos bus pravertos. Visgi norai ne visuomet sutampa su galimybėmis ir tenka bandyti originaliai suktis iš padėties. Tačiau būna ir taip, jog kuriant interjerą persistengiama ir efektas pasiekiamas ne toks, kokio tikėtasi. Plačiau aptarsime, kokios interjero tendencijos šiemet turėtų sulaukti pasisekimo komercinėse erdvėse.

Efektyvus vietos išnaudojimas

Vienas didžiausių iššūkių, su kuriuo susiduria restoranų ir kavinių savininkai, yra vietos trūkumas. Tai nestebina, nes norima atsidaryti ten, kur žmonių srautas yra didelis, o susisiekimas – patogus. Dažniausiai pasirenkama centrinė miesto dalis, tačiau patalpų nuoma joje yra brangi ir pasitenkinti telieka mažesnio ploto patalpa. Tokiu atveju tenka turimą erdvę protingai suplanuoti ir skrupulingai išnaudoti kiekvieną jos centimetrą. Sprendimų gali būti įvairių: užuolaidos, perskiriančios tam tikrą patalpos dalį ar padedančios sugerti aplinkos triukšmą, daugiafunkciai baldai, ryškios sienų spalvos, vizualiai padidinančios erdvę. Nesakome, kad bus lengva, tačiau išspausti iš patalpos paskutinius erdvės syvus – įmanoma.

Spalvų pasirinkimas

Namų ir komercinių erdvių interjere pastaruosius keletą metų užsibuvęs skandinaviškas stilius šiemet turėtų po truputį trauktis, o tai – džiugi naujiena tiems, kurie trokšta daugiau ryškesnių atspalvių ar masyvesnių minkštų baldų. Šiltos spalvos pamažu keičia neutralius ar šaltus tonus – jos naudojamos tiek interjero akcentams, tiek sienoms ar luboms dažyti, kontrastui kurti.

Ryškios spalvos – drąsesnis pasirinkimas, tad jį gali būti kiek sunkiau įgyvendinti. Pernelyg ryškios spalvos ir jų gausa pasižymi stimuliuojamuoju poveikiu, tačiau tai po kurio laiko gali imti varginti. Ryškiaspalvės užuolaidos, suderintos su kėdėmis ar kitais elementais, gali būti geras būdas suteikti interjerui norimo gyvybingumo. Raudona, koralinė, garstyčių ar ryškesnė geltona – šios spalvos turėtų būti pastebimos daugelyje vietų.

Aplinka, traukianti socialinių tinklų vartotojus

Laikai keičiasi, būdai išpopuliarėti – taip pat. Žinoma, galima mėginti viską daryti labiau tradiciniais metodais, tačiau reikia pripažinti, kad socialinių medijų įtaka šiandien yra nenuginčijama, o jomis naudojasi vis daugiau įvairaus amžiaus žmonių. Sukurdami erdvę, kuri tiesiog prašyte prašysis fotografijų socialiniams tinklams, gerokai padidinsite savo šansus būti pastebėtiems ir sulaukti didesnio lankytojų skaičiaus.

Visgi konkurencija šiandien yra didelė, tad teks iš peties paplušėti, kad galėtumėte pasiūlyti originalią ir akį traukiančią estetiką. Raštuotos užuolaidos, įdomus apšvietimas, vintažiniai aksesuarai, neįprastų formų indai, atvira virtuvė, industrinio stiliaus detalės, užrašai ir aksesuarai – galimybių yra be galo daug. Belieka jas tarpusavyje suderinti taip, kad erdvė neatrodytų lyg atskirų detalių kratinys.

Daugiau bendravimo...

Neatsiejama susibūrimo kavinėje ar restorane dalis yra socializacija. Tam, kad girdėtumėte daugiau gyvų pašnekesių, nesiūlome atsisakyti bevielio interneto ryšio. Interaktyvią, bendrauti skatinančią aplinką galima sukurti pastatant ilgus, banketinius stalus su suoleliais, kompaktiškus, erdvei priderintus baldus, kurie mažintų žmonių tarpusavio atstumą. Tokiu būdu tikslingai išnaudosite turimą erdvę bei suteiksite galimybę klientams galimybę dalintis ne tik maistu, bet ir įdomiomis istorijomis.

...ir mažiau triukšmo

Jeigu vos pravėrę duris girdite klegesį ir balsus, tai indikuoja, kad viduje žmonės smagiai leidžia laiką. Tačiau tai gali sukelti nemalonų pašalinį efektą – per didelį triukšmo lygį. Jį sumažinti padeda kelių sluoksnių užuolaidos ar netgi specialiai tam gaminamos akustinės užuolaidos. Atminkite, kad triukšmas gali greitai išvarginti ir sukelti didelį diskomfortą: bus sunku susikalbėti, skaityti periodiką ar tiesiog ramiai papietauti. Kad to išvengtumėte, su specialistų pagalba ant lubų ar sienų klijuokite garsą slopinančias plokštes. Gausioje pasiūloje rasite įvairių spalvų ir formų plokščių, todėl jas nesunkiai priderinsite prie interjero, o galbūt net paversite įdomiu akcentu. Šis variantas atrodo brangokas? Investuokite į pagalvėles, kilimus, pledus – triukšmą sugeria įvairūs tekstilės gaminiai.

Arčiau gamtos

Natūralių, aplinkai draugiškų medžiagų naudojimas tampa nekvestionuotinu pasirinkimu ne tik būstuose, bet ir komercinėse patalpose. Beje, patalpos autentika taip pat padės išlaikyti natūralumo įspūdį – mažesnis skirtingų medžiagų naudojimas kartais sukuria raminančios simplistikos efektą. Mediniai baldai, perdirbtos medžiagos, iš natūralių audinių pagamintos užuolaidos bei įvairių augalų gausa sukurs jaukumo įspūdį ir parodys, kad Jums rūpi ne tik klientų patogumas, bet ir tai, kas vyksta už restorano durų.

Nenumokite į restorano ar kavinės interjerą ranka, nes jis tiek padės pritraukti lankytojus, tiek paskatins juos vis sugrįžti. Atraskite savo viziją, nestokokite originalumo ir užtikrinkite komfortą kiekvienam klientui. Juk kelias į širdį ne visuomet eina per skrandį.

Reklama



REDAKCIJA REKOMENDUOJA