Angle down Atgal

Kas vakarienei? Gal falafelių salotų?

Ir kas tie falafeliai, sakysite? O gal daug kartų apie juos girdėjote ir ragavot, bet atrodo sudėtinga pagaminti? Žinokite, visai nesudėtinga. Šiandien vakarienei siūlau pasigaminti salotų su skaniaisiais rutuliukais - falafeliais.

Falafeliams reikės:

400 g sausų avinžirnių;

2 šaukštų bulguro kruopų;

2 šaukštų miltų;

1 svogūno;

šiek tiek aitriosios paprikos;

petražolių;

žiupsnelio kumino;

žiupsnelio bazilikų (geriau džiovintų);

1 šaukštelio druskos;

1 šaukštelio kepimo miltelių;

aliejaus (kepimui).

Avinžirnius galite virti patys, tačiau užtruksite netrumpai, mat juos reikia mirkyti mažiausiai 8 valandas. Galite naudoti konservuotus, tik labai gerai juos nusausinkite.

Kuminą ir, jei mėgstate, kalendras paskrudinkite sausje keptuvėje. Bulguro kruopas užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite 15 minučių, kad išbrinktų. Skysčio perteklių nupilkite.

Avinžirnius, svogūną, bulgurą, papriką ir žalumynus sumalkite mėsmale. Suberkite kepimo miltelius, druską, prieskonius, miltus ir gerai išmaišykite.

Falafelius galima formuoti kaip paplotėlius ir škepti orkaitėje, tačiau šį kartą formuojame rutuliukus ir gruzdiname įkaitintame aliejuje. Iškeptus falafelius išdėliokite ant popierinių rankšluosčių, kad ištrauktų riebalus.

Falafelius galite valgyti ir su padažu, tačiau aš mėgstu pasigaminti salotas. Į lėkštę priplėšykite mėgiamų salotų lapų, įdėkite vyšninių pomidorų, agurko griežinėlių, saulėgrąžų daigų ir kepintų moliūgų sėklų. Galite naudoti tradicinį salotų užpilą iš parduotuvės ar pasigaminti savo mėgstamą užpilą. Aš tokias salotas kartais pašlakstau aštriu pesto padažu su saulėje džiovintais pomidorais.

Skanaus!

comment Skaitytojų komentarai (0)

Taip pat skaitykite