Notice: Undefined index: etapliusAdmin in /home/alfa/subdomains/etaplius/straipsnisDESKTOP.php on line 3
ETAPLIUS - Kas va­ka­rie­nei? Gal fa­la­fe­lių sa­lo­tų?
REDAKCIJA REKOMENDUOJA
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Virtuvė2017 m. Rugsėjo 2 d. 18:06

Kas va­ka­rie­nei? Gal fa­la­fe­lių sa­lo­tų?

Šiauliai

Andrius TverijonasŠaltinis: Etaplius.lt


13469

Ir kas tie fa­la­fe­liai, sa­ky­si­te? O gal daug kar­tų apie juos gir­dė­jo­te ir ra­ga­vote, bet at­ro­do su­dė­tin­ga pa­ga­min­ti? Ži­no­ki­te, vi­sai ne­su­dė­tin­ga. Šian­dien va­ka­rie­nei siū­lau pa­si­ga­min­ti sa­lo­tų su ska­niai­siais ru­tu­liu­kais – fa­la­fe­liais.

Fa­la­fe­liams rei­kės:

400 g sau­sų avin­žir­nių;
2 šaukš­tų bul­gu­ro kruo­pų;
2 šaukš­tų mil­tų;
1 svo­gū­no;
šiek tiek ait­rio­sios pa­pri­kos;
pet­ra­žo­lių;
žiups­ne­lio ku­mi­no;
žiups­ne­lio ba­zi­li­kų (ge­riau džio­vin­tų);
1 šaukš­te­lio drus­kos;
1 šaukš­te­lio ke­pi­mo mil­te­lių;
alie­jaus (ke­pi­mui).

Avin­žir­nius ga­li­te vir­ti pa­tys, bet už­truk­si­te ga­na il­gai, mat juos rei­kia mir­ky­ti ma­žiau­siai 8 val. Ga­li­te nau­do­ti kon­ser­vuo­tus, tik la­bai ge­rai juos nu­sau­sin­ki­te.
Ku­mi­ną ir, jei mėgs­ta­te, ka­lend­ras pa­skru­din­ki­te sau­so­je kep­tu­vė­je. Bul­gu­ro kruo­pas už­pil­ki­te ver­dan­čiu van­de­niu ir pa­li­ki­te 15 mi­nu­čių, kad iš­brink­tų. Skys­čio per­tek­lių nu­pil­ki­te.

Avin­žir­nius, svo­gū­ną, bul­gu­rą, pa­pri­ką ir ža­lu­my­nus su­mal­ki­te mės­ma­le. Su­ber­ki­te ke­pi­mo mil­te­lius, drus­ką, prie­sko­nius, mil­tus ir ge­rai iš­mai­šy­ki­te.
Fa­la­fe­lius ga­li­ma for­muo­ti kaip pa­plo­tė­lius ir iš­kep­ti or­kai­tė­je, ta­čiau šį kar­tą for­muo­ja­me ru­tu­liu­kus ir gruz­di­na­me įkai­tin­ta­me alie­ju­je. Iš­kep­tus fa­la­fe­lius iš­dė­lio­ki­te ant po­pie­ri­nių rankš­luos­čių, kad iš­trauk­tų rie­ba­lus.

Fa­la­fe­lius ga­li­te val­gy­ti su pa­da­žu, bet aš mėgs­tu pa­si­ga­min­ti sa­lo­tas. Į lėkš­tę pri­plė­šy­ki­te mė­gia­mų sa­lo­tų la­pų, įdė­ki­te vyš­ni­nių po­mi­do­rų, agur­ko grie­ži­nė­lių, sau­lėg­rą­žų dai­gų ir ke­pin­tų mo­liū­gų sėk­lų. Ga­li­te nau­do­ti tra­di­ci­nį sa­lo­tų už­pi­lą iš par­duo­tu­vės ar pa­si­ga­min­ti sa­vo. Aš to­kias sa­lo­tas kar­tais pa­šlaks­tau ašt­riu pes­to pa­da­žu su sau­lė­je džio­vin­tais po­mi­do­rais.

Ska­naus!
Li­ja



REDAKCIJA REKOMENDUOJA