Angle down Atgal

Kas nutiks jūsų kūnui, jei pamėgsite kopūstus?

Kopūstai – daugelio pamėgta ir į smegenis panaši daržovė, naudinga tiek smegenims, tiek kitiems organams. Juose gausu maistingų medžiagų: vitaminų C, E ir K, beta karotinų, kalio, magnio, kalcio.

1. Kopūstai padeda įveikti uždegimus

Jei valgysite kopūstų, jus mažiau vargins alergijos, sąnarių skausmai, odos ligos.

2. Mažina kraujo spaudimą

Kadangi kopūstuose gausu kalio, jie teigiamai veikia kraujagysles, širdį, tad padeda palaikyti normalų kraujo spaudimą.

3. Stiprina kaulus

Kopūstuose esantys mineralai naudingi kaulams. Tai puikus maistas, norint išvengti osteoporozės, turėti stiprius kaulus.

4. Saugo smegenų funkcijas

Vitaminas K saugo nervus nuo pažeidimų ir išlaiko sveikas smegenis – neleidžia susirgti senatvine dimensija.

5. Saugo nuo vėžio

Gausūs antioksidantų kopūstai padeda atsikratyti laisvųjų radikalų. Įrodyta, kad, valgant žiedinių kopūstų, sumažėja rizika susirgti krūties vėžiu.

6. Sveikos akys

Kopūstai gausūs beta karotino, kuris reikalingas akių sveikatai ir apsaugo nuo kataraktos.

7. Padeda mesti svorį, detoksikuoja, padeda virškinti maistą ir kovoja su infekcija

Kopūstai pripildo skrandį, žarnyną ir turi mažai kalorijų. Viename puodelyje pjaustytų kopūstų – tik 33 kalorijos. Todėl, net suvalgę jų didesnį kiekį, jūs pasisotinate, gaunate daug naudingų medžiagų, bet mažai kalorijų. Skaidulos skatina žarnyno peristaltiką, todėl išvengiate vidurių užkietėjimo, pašalinate kenksmingas medžiagas iš žarnyno, dėl kurių susergama odos ligomis, greičiau senstama, skauda galvą.

O rauginti kopūstai veikia kaip probiotikas. Be to, valgant raugintų kopūstų, greičiau gyja žaizdos, įveikiama infekcija.

„Etaplius“ informacija

comment Skaitytojų komentarai (2)

Taip pat skaitykite