Angle down Atgal

Kalėdiniam draugų vakarėliui pagaminkite buritų

Prasideda šv. Kalėdų maratonas, kai dar iki švenčių organizuojame darbovietės, draugų vakarėlius. Stalą norisi papuošti šventiškai, patiekti netradicinių patiekalų ar užkandžių. Šį patiekalą vadinu buritais, tačiau tai šiek tiek nutolęs nuo tikrųjų buritų maistas. Jis puikiai tiks ir kaip šaltas užkandis, ir kaip karštas patiekalas.

Buritams reikės:

  • dviejų pakuočių lavašų (16 vienetų);
  • 800 gramų kalakutienos faršo;
  • konservuotų raudonųjų pupelių skardinės;
  • pakuotės špinatų lapų;
  • 100 gramų čederio sūrio;
  • 100 gramų kietojo sūrio;
  • marinuoto vidutinio dydžio agurko;
  • mėgstamo padažo (čili, pomidorų padažo ar pikantiško).

Viskas paprasčiau nei paprasta. Pirmiausia pakepiname faršą su pupelėmis ir mėgstamais prieskoniais. Galite berti „Taco“ ar „Fajita“ prieskonių ar tiesiog druskos, pipirų, mėsos prieskonių. Ant lavašų tepame mėgstamo padažo, barstome tarkuoto kietojo sūrio, per vidurį vertikaliai dedame faršo su pupelėmis. Ant faršo dėliojame špinatų lapų, šiaudeliais pjaustyto marinuoto agurko, o tada barstome čederio sūrio. Gausiai ar ne – tik jūsų pasirinkimas.

Kai sudedu įdarą, man nebeišeina susukti lavašo, tad aš tik apklostau jo įdarą (užlenkiu iš abiejų pusių). Galite buritus vynioti į foliją ir kepti orkaitėje, o jei turite sumuštinių kepyklę – idealu. Tada buritai gražiai apskrus, neiširs ir tikrai papuoš jūsų stalą. Skanaus ir gražių akimirkų su draugais!

Lija

comment Skaitytojų komentarai (0)

Taip pat skaitykite