Angle down Atgal

Kaip išsirinkti prinokusį arbūzą? 4 naudingi patarimai

Arbūzas yra sultingas vaisius su gaiviu skoniu, kurį mėgsta tikrai visi. Jis gali būti valgomas vienas arba naudojamas įvairiuose desertuose. Dažnai pirkdami arbūzą žmonės išsirenka ne tokį prinokusį, kaip galvojo. Pasidalinsime patarimais, kurie padės išsirinkti tikrai pati skaniausią.

Arbūze yra 92% vandens. Ypač malonu juo mėgautis karštomis vasaros dienomis, kai kūnui reikia daugiau vandens. Be to, šiame vaisiuje yra daug naudingų vitaminų ir mikroelementų, kurie naudingi mūsų sveikatai. Jei norite maksimaliai išnaudoti arbūzą, turite išmokti jį teisingai išsirinkti.

Arbūzo kotelis

Daugelis žmonių įpratę manyti, kad sausas kotelis rodo, kad arbūzas yra visiškai prinokęs. Tačiau tai ne visada yra patikimas rodiklis. Be to, labai sausas kotelis gali reikšti, kad vaisiai yra pernokę. Pavyzdžiui, toks arbūzas gali būti sugedęs viduje. Geriausia yra žalias, šiek tiek sausas kotelis, nevisiškai nudžiuvęs.

Forma taip pat yra svarbi. Kuo labiau išlenktas kotelis, tuo saldesnis arbūzo minkštimas.

Atkreipkite dėmesį į arbūzo juostas

Jūs turite pažiūrėti į arbūzą iš kitos pusės. Prinokusius vaisius galite atpažinti pagal jų juostas. Per plačios juostos  reiškia, kad vaisius dar nėra prinokęs. Kuo mažesnė juostos, tuo sultingesnis ir saldesnis arbūzas.

Spalva

Prinokęs arbūzas turi aiškias kintamas linijas. Jei raštas ant jo yra klaidinantis, tai reiškia, kad vaisius buvo nuskintas per anksti. Jūs taip pat neturėtumėte pirkti arbūzo su didelėmis šviesiomis dėmėmis.

Dydis

Geras arbūzas yra didelis ir sveria iki 10 kg. Tačiau maži vaisiai taip pat gali būti prinokę. Ūkiuose jie auginami dideliu mastu, daugiausia kaip gyvulių pašaras, nes tokie arbūzai neturi ryškaus skonio. Tačiau milžiniški arbūzai irgi nėra pats geriausias pasirinkimas. Deja, tokie vaisiai dažnai būna beskoniai.

Taip pat nerekomenduojama pirkti arbūzų, parduodamų kelyje. Jie surenka daug dulkių ir išmetamųjų dujų. Tokių vaisių valgymas gali sukelti nemalonių skrandžio problemų.

Geltona dėmė

Arbūzo vienoje pusėje turėtų būti geltona dėmė. Tai nėra defektas, ši dėmė yra ta vieta, ant kurios jis gulėjo, kai augo. Kuo ji tamsesnė ir didesnė, tuo geriau. Tai reiškia, kad vaisiai turėjo laiko prinokti ir nebuvo greitai nuimti. Jei dėmė yra neryški arba nedidelė (arba jos visiškai nėra), vaisiai buvo nuimti per anksti ir nebus prinokę.

https://www.zinoti.lt

comment Skaitytojų komentarai (0)

Taip pat skaitykite