REDAKCIJA REKOMENDUOJA
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Virtuvė2017 m. Spalio 2 d. 11:50

Jaukiam rudens vakarui - skanioji voveraičių sriuba

Vilnius

Budintis BudėtojasŠaltinis: Etaplius.lt


15893

Rugsėjis mus pradžiugino tikra grybų gausa. Šių rudeniškų gėrybių daugelis prisirinkome pilnus krepšius! Aš vien per šį savaitgalį giliai spintelėje paslėpiau didžiosioms metų šventėms paruoštų skanėstų: marinuotų, džiovintų, virtų grybų. Vis dėlto, po smagios grybų paieškos gražiuosiuose Varėnos miškuose, liko nemažas krepšelis mano taip mėgiamų voveraičių. Tradiciškai šias gėrybes visada skrudindavau keptuvėje, tačiau šį kartą nusprendžiau išbandyti kažką naujo. Ir senoje močiutės receptų knygoje kaip tik radau šį tą tinkamo, kas ne tik palepino skrandį, bet ir vėsiam savaitgalio vakarui suteikė ypatingo jaukumo. Tad dalinuosi su jumis voveraičių sriubos receptu. Skanaus!

voveraites-kumpis.jpg

Paruošimui reikės:

2 litrų vandens arba sultinio;

500 g voveraičių;

50 g sviesto;

3 vnt vidutinio dydžio bulvių;

1 morkos;

1 svogūno;

žiupsnelio krapų;

žiupsnelio petražolių;

pusės šaukštelio druskos;

žiupsnelį pipirų (pagal skonį);

Paruošimo būdas:

1. Užvirinti vandenį arba sultinį ir į jį sudėti išvalytas voveraites. Jas pavirti apie 10 minučių.

2. Smulkiai supjaustyti daržoves ir jas apkepti svieste. Sudėti į puodą su voveraitėmis ir pavirti dar apie 10 minučių.

3. Kartu su apkeptomis daržovėmis į puodą sudėti pjaustytas bulves, druską, pipirus. Išvirus bulvėms, sudėti žalumynus.

4. Jeigu norisi, galite dar pagardinti grietine ar grietinėle. Gero apetito!



REDAKCIJA REKOMENDUOJA