Angle down Atgal

Įdarytos paprikos – greitai ir skaniai

Kai visai neturiu laiko, tačiau norisi naminio maisto, gaminu įdarytas paprikas. Kepa jos ilgai, bet juk tuo metu galima tvarkyti namus ar prižiūrėti gėlynus!

Jums reikės:

  • 4 paprikų;
  • 400 gramų faršo;
  • 100 gramų rudųjų ryžių;
  • 1 morkos;
  • 1 kiaušinio;
  • mėgstamų prieskonių;
  • mocarelos rutuliuko;
  • „Uncle Ben’s“ arba tokio tipo naminio padažo;
  • 8 sūrio lapelių.

Perpjauname paprikas ir išvalome vidų. Išsiverdame ryžius, į juos dedame faršą, tarkuojame morką, mušame kiaušinį ir beriame prieskonių.

Naudojau kiaulienos faršą. Šiaip jo nemėgstu, bet čia reikėjo riebaliukų. Prieskonius naudojau skirtus mėsai, česnakinius, pirkau sveriamus turguje. Taip pat bėriau pipirų.

Paprikas lengvai pabarsčiau druska ir į jas prikimšau išmaišyto įdaro iki paprikos pusės. Tada įdėjau mocarelos riekelę, kad viduje būtų sūrio, ir ant viršaus dar įkimšau įdaro.

Tokias paprikas kepiau 170 laipsnių orkaitėje apie 40 minučių. Tada uždėjau šiek tiek naminio pomidorų pagardo (galite nedėti ar naudoti „Uncle Ben’s“) ir po čederio lapelį ant viršaus. Pakepiau dar 10 minučių.

Na, tikrai labai skanu!

Lija

comment Skaitytojų komentarai (0)

Taip pat skaitykite