REDAKCIJA REKOMENDUOJA
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Virtuvė2018 m. Liepos 29 d. 19:58

Greičiausias agurkų marinavimas: užtruksite vos pusvalandį

Vilnius

Irma BagūnėŠaltinis: Etaplius.lt


45656

Mėgstu greitai paruošiamą maistą. Ypač vasarą, kai šilta, nesinori ilgai suktis virtuvėje. Tačiau ateina marinavimo sezonas ir niekur nesidėsi – tenka įstrigti karštoje virtuvėje.

Šiais metais ieškojau itin paprasto recepto agurkams marinuoti. Akys užkliuvo už mažai ingredientų reikalaujančio, paprastučio recepto. Nepatikėsite, bet agurkus sumarinavau vos per pusvalandį!

Pradėkime nuo to, kad „didieji“ ūkininkai pamiršo patikrinti agurkus ir jie tiesiog peraugo. Verdiktas – galime marinuoti tik griežinėliais, nes dideli agurkai mums nebūna skanūs. O procedūrą reikia atlikti tuoj pat – agurkai milžinai ilgai nelauks.

Tiesa, teko pavargti ne virtuvėje, o dėliojant matematines proporcijas. O kas sakė, kad po mokyklos matematikos formulių nereikės? Traškiausių pasaulyje agurkėlių receptas buvo pateiktas 750 ml stiklainiams, o pas mane visi stiklainiai buvo 500 ml, tad teko suskaičiuoti, kiek ir ko man reikės dėti. Kadangi šį darbą jau atlikau aš, jums pateiksiu 500 ml proporcijas.

6621878473-e64e813b28-o.jpg

Jums reikės (vienam 500 ml stiklainiui):

  • agurkų (į vieną stiklainiuką sutalpinau vieną nemažą agurką);
  • 2 šaukštų 9 proc. acto;
  • 1 šaukšto cukraus;
  • 1,5 arba vieno kupino arbatinio šaukštelio stambios druskos;
  • 2 skiltelių česnako;
  • keleto kvapnių nemaltų pipirų;
  • keleto juodųjų nemaltų pipirų;
  • keleto šakelių krapų.

Į 500 ml stiklainį pilame acto, beriame cukraus, druskos, dedame pipirų grūdelių, susmulkintą riekelėmis česnaką ir smulkintų krapų. Agurkus pjaustome griežinėliais ir dedame į stiklainį, šiek tiek paspausdami, beveik iki viršaus.

Virdulyje užviriname vandenį ir juo užpilame agurkus, kad apsemtų. Dideliame puode paklojame rankšluostėlį, statome ant jo stiklainius ir pridengiame švariais iškaitintais dangteliais. Užsukti dangtelių kol kas nereikia. Į puodą pripilame vandens (iki trijų ketvirčių stiklainių aukščio), jį užverdame ir nuo vandens užvirimo stiklainius kaitiname apie 6–7 minutes.

Stiklainius ištraukiame ir tvirtai užsukame dangteliais. Užsukusi stiklainius, gerai papurčiau, kad marinatas gerai pasiskirstytų, neliktų jokių neištirpusių ingredientų.

Statome stiklainius ant rankšluostėlio dangteliais žemyn. Stiklainius apklojame ir leidžiame atvėsti. Galima net stebėti, kaip agurkai keičia spalvą ir marinuojasi.

Pasiruošusius žiemoti agurkus nešame į rūsį ar sandėliuką.

P. S. Šis receptas mane labiausiai sužavėjo dėl to, kad nereikia papildomai kaitinti stiklainių – ko aš labiausiai šiame procese nemėgstu. Jie iškaitinami puode jau kartu su agurkais.

Lija



REDAKCIJA REKOMENDUOJA