REDAKCIJA REKOMENDUOJA
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Virtuvė2018 m. Rugpjūčio 11 d. 18:25

Garstyčių skonis agurkams puikiai tinka

Šiauliai

Jurgita KastėnėŠaltinis: Etaplius.lt


48262

Praėjusį kartą pateikiau jums trumpiausią agurkų marinavimo receptą, o šį kartą norėčiau pasidalyti bene skaniausiu! Kol agurkai dar nesibaigė, o šeimininkės, pasiraitojusios rankoves, juos marinuoja, siūlau išbandyti šį receptą.

Jis šiek tiek ilgesnis nei praėjusį kartą, bet tikrai nesudėtingas. Tokius agurkėlius paragavau pas savo vyro mamą ir iš karto paprašiau recepto, nes jie tobulo traškumo, tobulo rūgštumo, o garstyčios suteikia aštrumėlio.

Jums reikės:

  • agurkų;
  • 3 l vandens;
  • 2,5 stiklinės cukraus;
  • 9 valgomųjų šaukštų druskos (nubrauktų, bet aš dėjau dar mažiau – 7);
  • 0,5 l obuolių acto;
  • 1 indelio (185 g) aštrių garstyčių;
  • 1 indelio švelnių garstyčių (tačiau galite dėti ir abu indelius aštrių).

Į vandenį dedame cukraus, druskos, garstyčių, pilame obuolių acto ir maišant užverdame.

Kol vėsta užpilas, į stiklainius susidedame sveikus ar pjaustytus agurkus. Galima į stiklainius įdėti smulkinto česnako, po kelis pipirų grūdelius ir lauro lapų. Vyras prabėgdamas dar įmetė kelis kalendros grūdelius, nes labai mėgsta šį prieskonį.

Paruoštus agurkus užpilame atvėsusiu marinatu ir stiklainius su tik pridengtais sterilizuotais dangteliais verdame puode, kad vanduo apsemtų 2/3 stiklainio. Paverdame apie 10 minučių, ištraukiame ir sandariai užsukame.

Iš tokio kiekio marinato man išėjo 16 pusės litro stiklainiukų. Tai tikrai kitoks, nepabodęs skonis, tad šiais metais pas mane lentynose daugiausia būtent tokių agurkų.



REDAKCIJA REKOMENDUOJA