REDAKCIJA REKOMENDUOJA
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Laisvalaikis2018 m. Spalio 8 d. 13:55

„Dzūkų turtų“ mugėje netrūko nei dešros, nei „arielkos“

Alytus

Alytaus GidasŠaltinis: Etaplius.lt


55519

„Kur muzika, kur kapelos”, – per didžiąją rudens mugę klausinėjo alytiškiai ir miesto svečiai.

Tai, ko galbūt neradome rugsėjo mugėje, o gal ir dar daugiau atradome Dzūkijos savivaldybių šventėje „Dzūkų turtai “, o „gyva” muzika čia skambėjo dvejose scenose – palapinėje prie „Nemuno” parduotuvės ir miesto teatro amfiteatre Rotušės aikštėje.

Anksčiau Alytaus apskrities administracijos, o pastaraisiais metais Vilniaus pramonės, prekybos ir amatų rūmų rengiama mugė kvepėjo gausiu derliumi. Alytaus miesto, rajono bendruomenės džiaugėsi obuoliais ir kitomis gėrybėmis.

„Širdis dainuoja, kad vieni kitiems turim, ką parodyti ir daug geros nuotaikos“, - smagia švente, gerais orais džiaugėsi Alytaus rajono meras Algirdas Vrubliauskas.

„Rasit čia visko, nuo dešros iki... „arielkos“, - nespėjusius kvietė meras. Stepono Dariaus ir Stasio Girėno gatvėje nusijuosė gėrimų, maisto gamintojų, prekybininkų alėja, amatininkai, pramogos vaikams buvo įsikūrę aikštėje.

„Dzūkų turtai“ šiemet vyko jau 20-ąjį kartą.

Kvepėjo bendruomenių verdama sriuba, sūriais, medumi, arbata, šaltalankiais, pyragais, grikinėmis babkomis, rūkyta žuvimi ir kitais skanėstais. Cikra, gardu ir patikrinta – tuo įsitikino šventės lankytojai, gausiai lankęsi Alytaus rajono kiemelį.

Mikalavo kaimo bendruomenės „Šilaičiai“ pirmininkė Dalia Kazakevičienė su bendruomenės gaspadinėmis virė tradicinę daržovių sriubą su mėsa. „Į šiupinį dedame daug mėsos, morkų, česnakų, svogūnų, pomidorų. Iškepėme rankų darbo grybukų, užkonservavome trispalvių pomidorų, parduodame džiovintus vaisus, arbatas“, – sakė D. Kazakevičienė.

Skaniomis gėrybėmis ir kulinarinio paveldo gardumynais prekystalius nukrovė „Makniūnų sodžiaus“ bendruomenė, kuri siūlė paragauti grybų sriubos, nusipirkti naminių sūrių, spanguolių, rankų darbo gaminių.

Daugų krašto bendruomenė pristatė grikinės babkos edukaciją. Buvo galima įsigyti dar šiltų, čia pat kepamų babkų.

Alytaus rajono kiemelyje vaismedžių sodinukais prekiavo Tomas Panka, šaltalankių produkcija – Daiva Kvedaraitė, medumi – Patinskų, riešutais – Vaitkaus ūkių prekybininkai. Buvo galima paragauti ir įsigyti Gerulių kaimo įvairiausių skonių varškės sūrių, taip pat rūkytos žuvies, „Editos kepinių“ produkcijos, obuolių iš Luksnėnų, medinių rankų darbo gaminių.Natūralios žolelių arbatos kvapai sklido iš butrimoniškės Danutė Senutienės prekystalio.

Pivašiūnų amatų centro gaspadinės pečiuje ant ratų, ant kopūstų lapų kepė bulvines bandas.

Kiemelyje puikavosi išskirtinės veislės žąsys, kurias atvežė ūkininkas iš Punios seniūnijos.



REDAKCIJA REKOMENDUOJA