Angle down Atgal

Citrininis obuolių pyragas

Lengvai pagaminamas universalus pyragas, tinkantis visais gyvenimo atvejais.

Reikės:

1,5 stiklinės miltų,

žiupsnelio druskos,

15 g mielių,

2 kiaušinių trynių,

5 šaukštų cukraus,

1 šaukšto grietinėlės,

50 g sviesto,

4 obuolių,

1 pakelio citrinų pudingo,

2 šaukštų maltų džiūvėsėlių,

0,5 stiklinės cukraus pudros,

1 citrinos.

Gaminimo būdas

Elektrinėje maišyklėje užmaišykite tešlą iš miltų, druskos, grietinėlės, mielių, 2 šaukštų cukraus, trynių ir sviesto. Tešlą padalykite į dvi dalis ir leiskite pastovėti.

Citrininis obuolių pyragas © Socialiniai tinklai
Citrininis obuolių pyragas © Socialiniai tinklai

Obuolius nulupkite ir supjaustykite. Suberkite į puodą, įpilkite truputį vandens su 3 šaukštais cukraus. Pakaitinkite 2 minutes. Užpilkite pudingu, ištirpintu nedideliame vandens kiekyje, ir užvirinkite. Ataušinkite.

Plonai iškočiokite tešlą. Vieną lakštą perkelkite į kepimo popieriumi išklotą formą. Pabarstykite džiūvėsėliais ir sukrėskite pudingą su obuoliais. Uždenkite antruoju tešlos lakštu.

Citrininis obuolių pyragas © Socialiniai tinklai
Citrininis obuolių pyragas © Socialiniai tinklai

Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 30 minučių.

Išsunkite citrinos sultis ir sumaišykite su cukraus pudra. Palaistykite karštą pyragą.

Skanaus!

comment Skaitytojų komentarai (0)

Taip pat skaitykite