REDAKCIJA REKOMENDUOJA
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Virtuvė2019 m. Rugpjūčio 2 d. 16:46

Citrininis obuolių pyragas

Vilnius

Citrininis obuolių pyragas © Socialiniai tinklai

Reporteris RasaŠaltinis: Etaplius.lt


93613

Lengvai pagaminamas universalus pyragas, tinkantis visais gyvenimo atvejais.

Reikės:

1,5 stiklinės miltų,

žiupsnelio druskos,

15 g mielių,

2 kiaušinių trynių,

5 šaukštų cukraus,

1 šaukšto grietinėlės,

50 g sviesto,

4 obuolių,

1 pakelio citrinų pudingo,

2 šaukštų maltų džiūvėsėlių,

0,5 stiklinės cukraus pudros,

1 citrinos.

Gaminimo būdas

Elektrinėje maišyklėje užmaišykite tešlą iš miltų, druskos, grietinėlės, mielių, 2 šaukštų cukraus, trynių ir sviesto. Tešlą padalykite į dvi dalis ir leiskite pastovėti.

45.jpg

Obuolius nulupkite ir supjaustykite. Suberkite į puodą, įpilkite truputį vandens su 3 šaukštais cukraus. Pakaitinkite 2 minutes. Užpilkite pudingu, ištirpintu nedideliame vandens kiekyje, ir užvirinkite. Ataušinkite.

Plonai iškočiokite tešlą. Vieną lakštą perkelkite į kepimo popieriumi išklotą formą. Pabarstykite džiūvėsėliais ir sukrėskite pudingą su obuoliais. Uždenkite antruoju tešlos lakštu.

24.jpg

Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 30 minučių.

Išsunkite citrinos sultis ir sumaišykite su cukraus pudra. Palaistykite karštą pyragą.

Skanaus!



REDAKCIJA REKOMENDUOJA