Čeburekai iš minkščiausios, kokią tik ragavote, tešlos

Vilnius
Irma Gud Etaplius žurnalistas
Šaltinis:  Etaplius.lt

Geras, sotus rudens maistas. Kai sergu man vis norisi kibinų arba čeburekų su arbata.

Buvo ir baisioji patiekalo pusė... Prieš tai susitvarkiau virtuvę ir tiek "prisnigo" miltais, pritaškiau aliejaus, kad tvarkymosi kaip nebūta.

O dabar apie čeburekus. Man atrodo, kad atradau pačią tobuliausią tešlą!

Jums reikės:

1 litro kefyro
1.5 kg miltų
Šaukšto druskos
Nemažo šaukštelio kepimo miltelių

Įdarui:
1 kg kiaulienos ir jautienos faršo
Barbekiu padažo
Prieskonių
Sūrio

Pirmiausia pakepinau faršą, įbėriau šiek tiek druskos, grill prieskonių mišinio, įpyliau bbq padažo. Įdaras paruoštas.

Dabar tešla. Į litrą kefyro bėriau druską, kepimo miltelius ir gerai išmaišiau. Tada eilė miltams. Iš karto supyliau apie pusę kg ir išmaišiau, tada dar pusę ir jau ėmiau minkyti. Tešla lipnoka, tai vis tų miltų reikia minkant įberti.

Pasidariau iškočiojus tikrai nemenkus blynus, ant vienos pusės pridėjau faršo ir plonai pjaustyto sūrio, užlenkiau ir apspaudžiau kraštus šakute.

Kepam įkaitintam aliejuje keptuvėje arba gruzdintuvėj.

Iš tiek tešlos ir įdaro gali išeiti +-25 normalaus dydžio čeburekai arba 12 kaip mano gigantų. Skanu ir vieni, ir kiti.

Man 2 čeburekam pritrūko faršo, tai padariau su kumpeliu. Irgi buvo labai skanūs, gaivesni, ne tokie sunkūs.

Pabandykit, tai tikrai nėra sunku.