Angle down Atgal

Bananiniai ledai, lengvai pagaminami namuose

Šio deserto kaloringumas, lyginant su plombyru, yra gana mažas. Skonis saikingai saldus, subalansuotas.

2 porcijoms ledų reikės:

4 prisirpusių bananų (apie 400 g minkštimo),

1 šaukšto cukraus pudros,

1 šaukšto citrinos sulčių.

Gaminimo būdas

Bananus nulupkite, supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais ir palaikykite šaldytuvo kameroje 4–6 valandas.

Sudėkite sušaldytus bananus į elektrinę maišyklę ir sutrinkite iki vientisos tyrės.

Sudėkite cukraus pudrą ir supilkite citrinos sultis. Dar patrinkite. Dabar galima paragauti. Jeigu trūksta saldumo, pridėkite daugiau cukraus pudros, o jeigu jo per daug – citrinos sulčių.

Sudėkite gautą masę į plastikinį indelį ir palaikykite 3–4 valandas šaldiklyje. Per tą laiką 2–3 kartus ištraukite ledus iš kameros ir kruopščiai išmaišykite.

Leiskite ledams truputį suminkštėti ir padalykite į porcijas. Sudėkite į atskirus ledų indelius. Jei norite, galite papuošti šviežiomis uogomis, mėtų lapeliais, vaisių gabalėliais.

Skanaus!

Alfa.lt

comment Skaitytojų komentarai (0)

Taip pat skaitykite