Angle down Atgal

Agurkai su garstyčiomis - skaniausi, kokius ragavau

Praėjusį kartą pateikiau jums trumpiausią agurkų marinavimo receptą, o šį kartą norėčiau pasidalyti bene skaniausiu! Siūlau išbandyti šį mano anytos atrastą, mano patobulintą receptą.

Jis šiek tiek ilgesnis nei praėjusį kartą, bet tikrai nesudėtingas. Tokius agurkėlius paragavau pas savo vyro mamą ir iš karto paprašiau recepto, nes jie tobulo traškumo, tobulo rūgštumo, o garstyčios suteikia aštrumėlio.

Jums reikės:

  • agurkų;
  • 3 l vandens;
  • 2,5 stiklinės cukraus;
  • 9 valgomųjų šaukštų druskos (nubrauktų, bet aš dėjau dar mažiau – 7);
  • 0,5 l obuolių acto arba 9 proc. maistinio acto;
  • 1 indelio (185 g) aštrių garstyčių;
  • 1 indelio švelnių garstyčių (dėjau kremines dijone garstyčias, 200 g).

Į vandenį dedame cukraus, druskos, garstyčių, pilame obuolių acto ir maišant užverdame.

Kol vėsta užpilas, į stiklainius susidedame sveikus ar pjaustytus agurkus. Galima į stiklainius įdėti smulkinto česnako, po kelis pipirų grūdelius ir lauro lapų. Dar dėjau po kelis kalendros grūdelius, nes labai mėgstame šį prieskonį. Vienus agurkus stambiai pjausčiau, kitus dėjau nepjaustytus, mažiukus ir šalia įdėjau nepjaustytą čili pipirą. Dar į kelis stiklainiukus agurkus pjausčiau itin plonomis juostelėmis - čia bus kaip mišrainė ar pagardas.

Paruoštus agurkus užpilame atvėsusiu marinatu ir stiklainius su tik pridengtais sterilizuotais dangteliais verdame puode, kad vanduo apsemtų 2/3 stiklainio. Paverdame apie 10 minučių, ištraukiame ir sandariai užsukame.

Iš tokio kiekio marinato man išėjo 16 pusės litro stiklainiukų. Tai tikrai kitoks, nepabodęs skonis, tad šiais metais pas mane lentynose daugiausia būtent tokių agurkų. Jie labai traškūs, ne per sūrūs, ne per rūgštūs ir vos aštrūs. Patiko net mano tėvams, o juos man nustebinti dažnai būna sunku, cha cha.

Daugiau mano receptų ---> https://www.facebook.com/virtuvesprincese/?notif_id=1563891839181468¬if_t=page_fan

https://www.etaplius.lt/virtuves-princese

comment Skaitytojų komentarai (0)

Taip pat skaitykite