Angle down Atgal

8 produktai, kurių niekada neturėtumėte valgyti po 30 metų

Žvilgtelėkime į 8 produktų sąrašą, kurių niekada neturėtumėte valgyti po 30 metų.

1. Aromatizuotas jogurtas

Dažnai šaldytuve jogurtas laikomas sveiku pasirinkimu, tačiau, deja, kiekvienoje porcijoje yra daug cukraus, net 47 gramų! Tai daugiau pridėtojo cukraus, nei kiekvienas turėtų gauti per visą dieną. Amerikos širdies asociacija vyrams nurodo 38 gramus per dieną, o moterims - 25 gramus per dieną.

Vietoje to, įsigykite paprastą arba graikišką jogurtą ir sumaišykite šviežius arba džiovintus vaisius namuose. Jogurtas puikiai tinka jūsų virškinimo sveikatai ir pridedant savo priedus iš tikrųjų gausite vaisių maistinę naudą. Dauguma kvapiųjų jogurtų yra labiau dirbtinės kvapiosios medžiagos nei tikrosios produkcijos.

pixabay.com nuotr.
pixabay.com nuotr.

2. Soja

Čia yra dar vienas ingredientas, kuris turėtų būti sveikas, bet iš tikrųjų nėra geresnis už mėsą, kurią bandote pakeisti. Sojos yra genetiškai modifikuotos ir mes nežinome ilgalaikio jos poveikio. Per trumpą laiką sojos gali sukelti uždegimą jūsų organizme ir galimai trukdyti skydliaukės funkcijai.

Kita sojos problema yra susijusi su jo fitoestrogenu, kuris imituoja estrogeną organizme. Dėl šios priežasties sojos neturėtų būti skiriamos vaikams, kurie vis dar auga. Tačiau sąžiningai, to geriau išvengti visiems. Jei norite sumažinti gyvulinių baltymų kiekį, yra daug skanių veganinių mėsos produktų.

pixabay.com nuotr.
pixabay.com nuotr.

3. Viskas su šiaudeliais

Jei įprastai naudojate šiaudelius su savo gėrimams, pradėsite kurti linijas ir raukšles aplink burną dėl to, kad skysčiui išsiurbti reikalingas judėjimas. Po 25 metų mūsų odos kolagenas pradeda skaidytis, o šis pasikartojantis veiksmas gali sukelti raukšlių.

Niekas nesustabdys šių raukšlių atsiradimo, bet ar tikrai norite juos vystyti savo 30-ajame dešimtmetyje? Naudodamiesi šiaudais visą laiką galėsite atrodyti vyresni nei jūs esate, jau nekalbant apie tai, kad plastikas kelia rimtą grėsmę aplinkai.

pixabay.com nuotr.
pixabay.com nuotr.

4. Ūkiuose auginamos žuvys

Deja, iki 70% žuvų, kurias rasite savo vietinėje rinkoje, yra ūkiuose auginamos žuvys. Bet jūs tikrai norite to išvengti, nes ūkiuose augintos žuvys yra perpildytos, nes valgo vienos kitų išmatas. Jos maitinamos su antibiotikais, kad būtų kompensuojamos. Taip pat maistas, dažomas specialiai tam, kad mėsos atspalvis būtų sveikas.

Jei turite nors vieną savo mieste, šviežios žuvies rinka visada yra geresnė už paprastas jūros gėrybes. Žuvininkui turėtų būti malonu pasikalbėti su jumis apie žuvų kilmę ir apie tai, kaip neseniai jos buvo sugautos.

pixabay.com nuotr.
pixabay.com nuotr.

5. Balta duona

Gal, kai buvote vaikas, baltoji duona buvo vienintelė rūšis, kurią valgėte. Bet dabar esate suaugęs, o baltoji duona iš esmės yra tai, ko reikėtų vengti. Balinti baltieji miltai padidina cukraus kiekį kraujyje ir beveik neturi nieko iš vitaminų ir mineralų, esančių visuose kviečiuose. Baltoji duona taip pat turi mažiau pluošto nei viso kviečio, ir patikėkite - jums reikia daugiau pluošto, kaip jūsų amžiaus, kad išlaikytumėte virškinimo sistemą.

pixabay.com nuotr.
pixabay.com nuotr.

6. Vaisių sultys

Kai buvote vaikas, jūs tikriausiai turėjote sulčių dėžutę, kuri kiekvieną dieną buvo įdėta į jūsų pieršpiečių dėžutę ir pavadinama vaisiu. Bet net ir suaugęs žmogus gali patekti į mąstymo spąstus, kad sultys yra tokios pat sveikos kaip vaisiai. Tikrai ne. Kai sultys išgaunamos iš vaisių, visi naudingi pluoštai paliekami.

Dauguma komercinių sulčių yra prideda cukrų, daug daugiau nei yra pačiame vaisiuje. Jos taip pat dažnai pasterizuojamos, o tai reiškia, kad bet kokios šilumai jautrios maistinės medžiagos sunaikinamos, kol produktas netgi pateks į parduotuvių lentyną.

pixabay.com nuotr.
pixabay.com nuotr.

7. Parduotuviniai kepiniai

Ar turite kokių nors ypatingų prisiminimų apie kepinius, kuriuos jūsų tėvai ar seneliai mielai paruošė namuose? Naminiai kepiniai yra gerokai geresni nei nusipirkti, nes galite mėgautis jais šviežiais iš krosnies, be cheminio konservantų skonio.

Nesakome, kad namų gėrybės yra super sveikos, tačiau komerciniu būdu pagamintos prekės priklauso nuo hidrintų alyvų, kad jų gaminiai savaitėmis išliktų švieži. Jie netgi neišvardyja šių kenksmingų trans-riebalų etiketėje, nebent jie sudaro daugiau kaip 0,5% produkto. Bent jau namuose galite kontroliuoti sudedamąsias dalis ir greičiausiai naudoti mažiau cukraus ir sviesto. Plius, prisiminimai.

pixabay.com nuotr.
pixabay.com nuotr.

8. Mikrobangų popcornas su sviestu

Su amžiumi mes natūraliai pradėsime galvoti apie tai, kaip apsisaugoti nuo atminties suprastėjimo bei senėjimo. Aktyvus smegenų palaikymas tęsiant naujų dalykų mokymąsi ir iššūkį sau su žaidimais ir galvosūkiais yra puiki pradžia. Tačiau dieta taip pat vaidina svarbų vaidmenį. Vienas ypač žalingas jūsų smegenų maistas yra mikrobangų popkornai.

Netikras sviestas, kuris padengia tuos branduolius, turi daug trans-riebalų, kurie neigiamai veikia atmintį. Jie tiesiog sunaikina ląsteles ir padidina smegenų uždegimą. Savo ruožtu kūno organizme atsiranda smegenų palaikančių omega-3 riebalų rūgščių gamyba. Vienas specifinis šio sviesto, diacetilo, ingredientas yra žinomas kancerogenas. Plastikinė danga, esanti maišelio viduje, naudojama siekiant išlaikyti suklastotą sviestą, taip pat siejama su vėžiu.

Šis sąrašas sudaro tik dalį šiandien rinkoje prieinamų prastų maisto produktų. Didieji maisto gamintojai sutaupo didžiulius pinigus, tad gamina maistą pigiau, ir prideda toną cukraus, druskos ir riebalų, kad norėtumėte dar.

Pagalvokite apie tai, kaip pridėti daugiau laiko iki jūsų gyvenimo pabaigos. Gaminkite namuose ir mažiau vartokite netinkamų maisto produktų!

foodeatsafe.com

comment Skaitytojų komentarai (2)

Taip pat skaitykite