REDAKCIJA REKOMENDUOJA
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Gatvė2021 m. Vasario 25 d. 11:08

Pokyčiai Marijampolėje: dar daugiau stovėjimo vietų daugiabučių kiemuose, bus atnaujinama ir kita infrastruktūra

Marijampolė

Reporteris BrigitaŠaltinis: Etaplius.lt


166281

Marijampolės savivaldybė – viena iš daugiabučių namų renovacijos lyderių Lietuvoje. Tačiau pastaraisiais metais marijampoliečiai domisi galimybe ne tik renovuoti energetiškai neefektyvius būstus, bet vis daugiau dėmesio skiria savo daugiabučio namo aplinkai. Marijampolės savivaldybės administracija gyventojams siūlo galimybę prisidėti finansiškai ir taip paspartinti automobilių stovėjimo aikštelių įrengimą ir plėtrą daugiabučių namų kiemuose.

2019 metais šia galimybe pasinaudojo penki daugiabučiai namai: R. Juknevičiaus g. 92, R. Juknevičiaus g. 72, Kosmonautų g. 2, Draugystės g. 20 ir Uosupio g. 1., 2020  metais -  dar 6: R. Juknevičiaus g. 20, R. Juknevičiaus g. 2, R. Juknevičiaus g. 4, R. Juknevičiaus g. 58, R. Juknevičiaus g. 68 ir R. Juknevičiaus g. 108.

Marijampolės savivaldybės taryba jau patvirtino 2021 metų automobilių stovėjimo aikštelių rekonstravimo ar įrengimo sąrašą. Numatoma rekonstruoti net 10 automobilių stovėjimo aikštelių: R. Juknevičiaus g. 11, R. Juknevičiaus g. 17, R. Juknevičiaus g. 21, R. Juknevičiaus g. 66, Kosmonautų g. 14, Kosmonautų g. 16, Mokolų g. 39, Mokolų g. 57, Uosupio g. 8, Gėlių g. 18.

Marijampolės savivaldybės meras Povilas Isoda sako, kad augantis gyventojų susidomėjimas  džiugina: „Automobilių stovėjimo vietų trūkumas vis dar yra opi problema, tačiau  džiugu, kad per 3 metus rekonstruojamų aikštelių skaičius padvigubėjo. Tikimės, kad ši teigiama tendencija išliks ateityje ir vis daugiau gyventojų galės naudotis atnaujinta infrastruktūra. Esame pasirengę padėti ir patarti gyventojams rengiant reikiamus dokumentus bei atsakyti į visus rūpimus klausimus, todėl gyventojus kviečiu aktyviai kreiptis į Marijampolės savivaldybės administracijos specialistus“.

Savivaldybės taryba taip pat pritarė, kad su gyventojų finansiniu indėliu šiais metais bus įrengti buitinių nuotekų tinklai Sasnavos seniūnijos Smilgių kaimo  Aušros ir Vyšnių gatvėse ir atliktas Baraginė–Zuikiškiai 853 m ilgio atkarpos kapitalinis remontas.

 



REDAKCIJA REKOMENDUOJA