Angle down Atgal

Žaibiškai raugti agurkai: po 1,5 valandos mėgausitės skoniu

Jau pilnomis saujomis raškau agurkus, tad metas iš jų ką nors gaminti. Labiausiai patinkantis man receptas - greitai be vandens raugti agurkai. Valanda ar dvi ir jau galėsite mėgautis.

Jums reikės:

5–6 vidutinio dydžio agurkų,

vieno šaukšto druskos,

pusės šaukšto cukraus,

1 ryšulėlio krapų,

1 skiltelės česnako.

Galite pridėti lauro lapą ir petražolių, bet man ir paprastesnis variantas labai patinka. Švariai nuplaukite agurkus, nupjaukite galiukus, sudėkite į plastikinį maišelį kartu su kitais produktais: druska, cukrumi, smulkintais krapais ir česnaku.

Maišelį užriškite ir pakratykite, kad agurkai gerai apsiveltų prieskoniais. Maišelį su turiniu palikite 1,5 valandos (jeigu norite minkštesnių – 2 valandas) kambario temperatūroje. Tuomet nuplaukite ir valgykite.

Puikiai tinka prie anksčiau mano aprašytų žento blynų ir šviežių bulvelių!

comment Skaitytojų komentarai (0)

Taip pat skaitykite