Angle down Atgal

Vos 30 minučių ir namai kvepės keksiukais su „Rududu“

Esate smaližius, bet gardumynus perkate parduotuvėje, nes nepasitikite savo kulinariniais sugebėjimais? Tada šis receptas kaip tik jums, nes nepavykti tiesiog negali. Lengvi, ne itin brangūs, purūs ir greitai iškepantys keksiukai su „Rududu“ – viskas, ko reikia saldžiai dienai ir gerai nuotaikai.

Jums reikės:

  • 240 gramų miltų;
  • 200 mililitrų pieno;
  • 200 mililitrų aliejaus (pyliau 160 ml ir nepasigailėjau, nebuvo riebu);
  • 80 gramų cukraus;
  • 1 kiaušinio;
  • 1,5 šaukštelio kepimo miltelių;
  • šiek tiek vanilinio cukraus;
  • šiek tiek druskos;
  • 200 gramų karamelizuoto kondensuoto pieno (rinkausi ne visai „Rududu“, o šokoladinį karamelizuotą pieną).

Kiaušinį su cukrumi gerai išsuku, suberiu mažą žiupsnį druskos, vanilinį cukrų, pilu aliejų, pieną ir viską gerai išmaišau.

Suberiu miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, gerai išmaišau iki vientisos masės.

Į keksiukų formeles dedu po 1 šaukštą tešlos, ant viršaus „Rududu“ ir dar vieną šaukštą tešlos.

Kepu 180 °C orkaitėje apie 25–30 minučių.

Kadangi, išėmus keksiukus, popierėlio apačia būna pasiriebalavusi nuo aliejaus, juos sudedu ant popierinio rankšluosčio ir palaikau, kol atvėsta bei susigeria riebalų perteklius.

Kaip matote, cukraus į pačią tešlą dedu nedaug, bet viską „harmonizuoja“ „Rududu“, tai keksiukai nėra per saldūs.

Galite keksus tiesiog apibarstyti cukraus pudra arba jei turite laiko ir bent šiek tiek įgūdžių, galite gamintis ir kremą. Šį kartą gaminau kremą iš cukraus pudros (250 gramų), sviesto (120 gramų) ir šaukšto pieno.

Į cukraus pudrą sudėjau minkštą kambario temperatūros sviestą, įpyliau pieno, pamaišiau šaukštu ir ilgokai plakiau elektriniu plakikliu (iš pradžių minimaliu greičiu, vėliau greitinau). Šis procesas trunka apie 20 minučių, bet rezultatu iki galo nelikau patenkinta, cukraus pudra vis man norėjo atsiskirti nuo sviesto, tad tobula forma su konditeriniu švirkštu neišėjo, tačiau užteptas šaukštu atrodė gražiai (skonis tikrai geras).

Keksus dar galite papuošti šviežiomis uogomis ar pabarstukais. Skanaus!

Lija

comment Skaitytojų komentarai (0)

Taip pat skaitykite