Angle down Atgal

Viktorija Orkinė: apie prioritetus, juvelyriką ir neatrastus skonius

Vadovaujančios pareigos vienoje didžiausių nekilnojamojo turto plėtros ir statybos įmonių Lietuvoje, nuosavas verslas ir šeima su dviem vaikais – juvelyrikos namų v2o įkurėja Viktorija Orkinė sako, kad viską spėti padeda tik tikslus laiko planavimas bei teisingi prioritetai.

Valgymas – svarbi dienotvarkės dalis

Tinkama mityba ir kokybiškas maistas juvelyrei vienas iš prioritetų, todėl laiko pavalgyti, tikina, randanti visada. „Pavalgyti man labai svarbu. Alkana būnu pikta, pradedu galvoti, kaip skubiau baigti tuo metu daromus darbus, kad tik greičiau numalšinčiau alkį. Valgau gan reguliariai – pusryčiai, pietūs ir vakarienė, laikas gal kiek ir svyruoja, bet kad kažkurį valgymą visiškai praleisčiau nutinka itin retai,“ – sako V. Orkinė.

Turint tiek veiklos ir darbų svarbu turėti bent trumpam atsipalaiduoti padedantį ritualą. Juvelyrei tai – kavos puodelis su mėgstamu desertu: „Kava be saldumyno greta man ne taip skanu. Namie jų kažkodėl nesinori, o darbo metu kūnas tiesiog prašo energijos iš kažko saldaus. Tos 10 – 15min. yra tikras malonumas.“

Juvelyrika ir neatrasti jos skoniai

Saldumynų pomėgį nuspėti galima ir iš V. Orkinės organizuojamų „Juvelyrikos degustacijų“ pavadinimo. Tai vienintelis tokio pobūdžio renginys Lietuvoje, kuriame garsiausi šalies juvelyrai ir jų darbai pristatomi į pagalbą pasitelkiant saldžiausius desertus ir kontrastiškiausius skonius.

„Juvelyrika ir desertai turi nemažai sąsajų – desertu užbaigiama vakarienė, o papuošalu užbaigiamas aprangos ansamblis, taip pat tiek vieni, tiek kiti gali būti klasikiniai, ne visuomet vien saldūs ar mažiau tradiciniai,“ – pasirinkimą papuošalus pristatyti per desertų prizmę aiškina V. Orkinė, renginiais kviečianti į juvelyrikos pasaulį pažvelgti kitu kampu.

Vakarienė namuose – šeimą vienijantis ritualas

Verslios moters gyvenimo tempas – greitas ir užimtas, todėl darbo dienomis suktis virtuvėje laiko randa tik vakarais. Namuose laukia vyras ir du, kaip pati juvelyrė juokauja, geriausi jų kūriniai – sūnus ir dukra. Paklausta, ar nesunku patenkinti visų šeimos narių maisto pageidavimus, V. Orkinė neslėpia, kad laviruoti tenka: „Sūnus dažniausiai nori valgyti mėsą be jokio garnyro, dukra priešingai – gali valygti vienus ryžius ar bulvių košę. Salotas darausi tik sau, nes vyras garnyrui renkasi tik agurką ar kopūstus. Valgyti, ko vienas ar kitas nenori, neverčiu, nuo stalo visi išsirenka tai, kas jiems labiausiai patinka.“

Juvelyrikoje reikalingu kruopštumu ir estetikos pojūčiu pašnekovė naudojasi ne tik dirbtuvėse, bet ir virtuvėje. „Man svarbu, kaip maistas pateiktas. Kai tai padaryta gražiai, ir valgyti labiau norisi, ir pats procesas tada nėra tik instinktų patenkinimas, o malonumas,“ – sako juvelyrė, siekianti, kad vakarienė namuose po darbų taptų visos šeimos tradicija, leidžiančia šeimai pabendrauti artimiau, aptarti dienos įspūdžius.

Restoranai – pasimatymų vieta

Kavines ir restoranus V. Orkinė renkasi pietums, dalykiniams susitikimams ir tada, kai norisi susitikti su draugais ar praleisti laiką dviese su vyru. „Mėgstame išbandyti naujus restoranus, netgi turime porą su tuo susijusių tradicijų – su vienais draugais kiekvieną pirmąjį mėnesio antradienį susitinkame ilgų pietų vis kitoje vietoje, o su kitais – išbandome degustacines vakaries skirtinguose restoranuose, ten maistu dažniausiai mėgaujamės 3 – 4 valandas,” – pasakoja juvelyrė.V. Orkinė reikli ne tik savo kuriamiems papuošala

ms, bet ir restoranams, todėl juos renkasi pagal tam tikrus kriterijus: „Idealu, kai tenkina visuma, bet jei reikėtų rinkti prioritetus, tai būtų maisto kokybė ir aptarnavimas. Kaina ir restorano aplinka eitų tik po to.“

Mėgstamiausios vietos Vilniuje – senamiestyje ir centre

Juvelyrikos namų v2o įkūrėja V. Orkinė dėl darbų daugiausiai laiko praleidžia Vilniaus senamiestyje ir miesto centre, todėl nenuostabu, kad čia turi ne vieną mėgstamą vietą.

Sweet root“ – šį restoraną juvelyrė išskiria dėl originalios koncepcijos ir modernaus lietuviškumo pateikimo: „Vertinu šią vietą dėl skanaus maisto, dėmesingo aptarnavimo ir proceso, kurį ten vakarieniaudamas patiri.“

Šturmų švyturys“ – jį V. Orkinė rekomenduoja žuvies mylėtojams: „Visada labai skani ir šviežia žuvis, pateikta netikėtai (namuose 0 šansų taip pasidaryti) ir, vėlgi, įdomi restorano pasakojama istorija.“

Skonio ir kainos atžvilgiu juvelyrė išskiria restoranus „Mykolo 4“ ir „La Trattoria“. „Pagal tai, ką gamina, kaip maistą pateikia, galėtų aukštesnėmis kainomis parduoti, bet man, kaip lankytojui, labai gerai, kad to nedaro,“ – juokauja V. Orkinė.

Vaiva Didžiulytė @meniu.lt

comment Skaitytojų komentarai (0)

Taip pat skaitykite