Angle down Atgal

Velykų stalui – keksiukai su morkomis

Tai jau ne kartą išbandytas receptas, gimstantis įvairiais pavidalais. Iš šios masės kepu ir pyragą, ir keksiukus, net "Velykų bobą". Keksiukai iš morkų yra itin gaivūs, drėgni.

Jiems reikės:

2 puodelių miltų (mano puodelis - apie 230 ml);

2 a. š. kepimo miltelių;

2 a. š. malto cinamono;

0,5 a. š. druskos;

3/4 puodelių augalinio aliejaus;

1/4 puodelio klevų sirupo;

1 ir 1/4 puodelio cukraus;

4 didelių kiaušinių;

1 a. š. vanilės ekstrakto;

0,5 puodelio kapotų graikinių riešutų;

3 puodelių smulkiai sutarkuotų morkų (apytiksliai 6 vidutinės morkos).

Viename dubenyje sumaišiau miltus, kepimo miltelius, druską, cinamoną.

Kitame dubenyje suplakiau aliejų su cukrumi ir klevų sirupu. Tiesa, kas neturite klevų sirupo, galite naudoti agavų sirupą, o jei norite rasti pigesnį variantą – pilkite rudojo cukraus sirupą. Dvigubai didesnis jo buteliukas kainuoja dvigubai pigiau. Jau išbandžiau – rezultatas labai panašus.

Į aliejaus ir cukraus plakinį po vieną įmaišiau kiaušinius, vėliau vanilės ekstraktą. Į šlapią masę įmaišiau miltų mišinį. Paskutinis žingsnis - sudėti tarkuotas morkas ir riešutus.

Kadangi į tešlą pilame nemažai aliejaus, tai keksiukai labai gražiai atsiskiria nuo popierinių savo formelių, o papildomai tepti riebalų nebereikia.

Į keksų formeles dedame pasirinktas popierines formas, pripilame apie 2/3 tešlos ir galime kepti.

Tokie keksai kepa gana ilgai, kol suminkštėja morkos ir visa masė susijungia į vieną. Nenustebkite, jei keksiukams prireiks net 50-60 minučių kepimo. Geriausia patikrinkite su mediniu iešmeliu ir jei masė nesivelia aplink pagaliuką - desertas iškepęs. Pyragas iš morkų masės keptų dar ilgiau.

Dekoruoti iškepusius keksiukus galite kaip širdis geidžia. Šį kartą aš naudojau marcipanų masę, cukrinę masę, riešutus bei tirpdytą šokoladą.

comment Skaitytojų komentarai (0)

Taip pat skaitykite