Angle down Atgal

Uogų tortas: lengvas, gaivus ir be proto skanus

 Šiandien jums papasakosiu, kaip pasigaminti trijų sluoksnių tortą su uogomis. Jis ir sotus, ir uogų dėka labai gaivus. Tad jei šaldiklyje turite trintų uogų ir norite jas sunaudoti, šis tortas kaip tik jums!

Jums reikės:
Pagrindui:
2 pakeliai sausainių (rinkitės tradicinį „Gaidelį“)
100 gramų sviesto

Pirmam sluoksniui:
250 gramų braškių
4 šaukšteliai želatinos
200 gramų grietinės

Antram sluoksniui:
250 gramų aviečių
4 šaukšteliai želatinos
200 gramų grietinės

Trečiam sluoksniui:
100 gramų šokolado
200 gramų grietinės
50 gramų riešutų

Pagrindo gamyba tradicinė ir žinoma iš seniai. Sausainius sutriname iki trupinių ir sumaišome su tirpintu sviestu. Pilame į pasirinktą kepimo indą, gerai suspaudžiame, kiek pakeliame kraštelius ir kepame 15 minučių 170 laipsnių orkaitėje.
Pirmam sluoksniui atitirpdžiau trintas šaldytas braškes. Į 250 ml virinto atvėsusio vandens dėjau želatiną, kad ji ištirptų. Braškes sumaišiau su grietine ir pyliau ištirpdytą želatiną. Supyliau pirmą sluoksnį ant pagrindo ir dėjau į šaldytuvą, kad pastingtų. Man užteko pusvalandžio, tačiau pažiūrėkite, kad sluoksnis būtų sustingęs, ir pilant antrąjį, pirmas nesusigadintų. Idealu palaikyti valandą.
Antras sluoksnis gaminamas analogiškai, tik su avietėmis. Lygiai taip pat ir stingdomas.
Trečiajam sluoksniui ištirpinu šokoladą garų vonelėje, pravėsus sumaišau su grietine ir smulkintais riešutais. Pilu ant jau sustingusių dviejų sluoksnių.
Galite dar padekoruoti tortą uogomis, saldainukais ar šokoladu – kaip tik sugalvojate. Skanaus!

comment Skaitytojų komentarai (0)

Sponsored video

Taip pat skaitykite