REDAKCIJA REKOMENDUOJA
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Virtuvė2017 m. Spalio 29 d. 16:14

Vaikystės obuolių pyragas, kurio norisi dar ir dar

Vilnius

Budintis BudėtojasŠaltinis: Etaplius.lt


18535

Turbūt kiekvienas iš vaikystės prisimena kokį nors mamos skanėstą, kuriuo kvepėdavo visi namai. Mano pats saldžiausias vaikystės prisiminimas – obuolių pyragas „Smaližiukas“.

Mamos receptų kraitelėje jis atsidūrė gana netikėtai. Būdama dar visai maža šio skanėsto nuotrauką pamačiau viename vaikiškame žurnale, kuriuos tada skaitydavau. Įsikibusi mamai į prijuostę, reikalavau iškepti. Taip vieną savaitgalį namai pakvipo obuolių pyragu. Paskui kitą savaitgalį ir dar kitą... Taip mes savaitgalių ir šventinių dienų tiesiog nebeįsivaizduodavome be „Smaližiuko“. Tad siūlau šį sekmadienį pasimėgauti labai paprastu, bet be galo skaniu obuolių pyragu.

Reikės:

3 kiaušinių

1 stiklinės miltų

1 stiklinės cukraus

3 didelių obuolių

1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių

0,5 stiklinės aliejaus

Kiaušinius išplakite su cukrumi, kol pasidarys vientisa masė. Kepimo miltelius sumaišykite su miltais. Į kiaušinių ir cukraus masę maišydama supilkite aliejų, po to miltus su kepimo milteliais. Maišykite, kol tešla pasidarys vientisa. Suberkite griežinėliais supjaustytus obuolius ir viską dar kartą išmaišykite. Sukrėskite į riebalais išteptą skardą. Kepkite įkaitintoje (180 laipsnių) orkaitėje 30–40 min.

Skanaus!



REDAKCIJA REKOMENDUOJA