Angle down Atgal

Uždarius oro uostus kelionės tęsiasi: šonkauliukų skonis nukels į Ameriką

Kol kelionių organizatoriai nežada gerų prognozių, o mes daugiau laiko praleidžiame namuose, galime pasinerti į kokybišką skonių kelionę. Dar nesutikau nei vieno žmogaus, kuris nemėgtų sultingų šonkauliukų. Patikėkit, gardžiai juos išsikepti – ne raketų mokslas.

Viskas ko jums reikės – įdėti šiek tiek pastangų surandant gerą mėsą. Mėsinėje tikrai rasite gerų šonkauliukų su daugiau mėsos ant kaulo. Likęs procesas – itin lengvas.

Jums reikės:

Viskas ko jums reikės – įdėti šiek tiek pastangų surandant gerą mėsą. Mėsinėje tikrai rasite gerų šonkauliukų su daugiau mėsos ant kaulo. Likęs procesas – itin lengvas.

Jums reikės:

1 kilogramo šonkauliukų

5 šaukštų alyvuogių aliejaus

Firefly barbeque MEMPHIS prieskonių iš parduotuvės „JAV skonis“

Blues Hog „Tennessee Red“  padažo

„Sweet Baby Ray‘s“ barbeque padažo

4 vidutinio dydžio bulvių

Bulvių prieskonių ir druskos

1 vidutinio svogūno

1 šaukšto 9 proc. acto

1 šaukšto cukraus

Mėgiamų daržovių

Šonkauliukus susipjaustykite ir įtrinkite aliejumi. Palikite 15 minučių, kad mėsa suminkštėtų. Per tą laiką galite nuskusti ir šiaudeliais supjaustyti bulves.

Aliejuje suminkštėjusius šonkaulius įtrinkite „Memphis“ prieskoniais ir pilkite „Tennessee Red“  padažo. Rankomis gerai pagniaušykite, kad marinatas įsismelktų į mėsą. Padažas turi šiek tiek aštrumo, jaučiasi pipirų natos, todėl daugiau papildomų prieskonių mišinių neprireiks.

Viskas, šonkauliukai pasiruošę šildyti šonus kepsninėje ar orkaitėje. Kol rudeniškas oras dar lepina, mes renkamės kepsninę. Sutikite, nieko nėra geriau už tą dūmo kvapą! Mūsų kepsninė su dangčiu, tad pirmas minutes kepame uždengę, todėl jie savotiškai pasitroškina ir išlaiko sultingumą. Bet galite kepti ir ant šašlykinės, kai jau nėra didelės kaitros. Užtruksite apie 30 minučių.

Pakepę apie 20 minučių, šonkauliukus ištepėme barbeque padažu. Aš renkuosi „Sweet Baby Ray‘s“ padažą, kuris yra tikras karalius tarp visų padažų. Jis duoda šonkauliukams tą blizgų lipnumą!

Ant šiaudeliais pjaustytų bulvių pyliau alyvuogių aliejaus, bėriau bulvių prieskonių ir druskos. Kepiau orkaitėje apie 30 minučių, kol lauke grilinosi šonkauliukai.

Prie šių šonkauliukų ir bulvyčių patiekiau marinuotų svogūnų. Ant griežinėliais pjaustytų svogūnų užpilkite šaukštą 9 procentų acto, 3-4 šaukštus vandens ir šaukštą cukraus. Išmaišykite, dar geriau – sudėkite į uždarą indą ir pakratykite. Užteks pamarinuoti apie 30 minučių, kol viskas keps.

Šonkauliukus patiekiau ant medinio padėklo kartu su gruzdintomis bulvytėmis, marinuotais svogūnais bei jelapenais ir aštriais agurkėliais. Šalia dar įpyliau raudonojo “Tennessee Red“  padažo, kad būtų galima mirkyti mėsą ir bulves.

Neišsigalvokite, neneškite jokių lėkščių, visa šeima plėškite šonkauliukus nuo kaulo, mirkykite padaže ir valgykite. Pabuvokite Amerikoje!

Jeigu norite tikro amerikietiško skonio pagardų prie šonkauliukų, įvairaus skonio padažų galite įsigyti javskonis.lt

Skanaus!

Reklama

comment Skaitytojų komentarai (0)

Taip pat skaitykite