Notice: Undefined index: etapliusAdmin in /home/alfa/subdomains/etaplius/straipsnisDESKTOP.php on line 3
ETAPLIUS - Trys gaivinantys kokteiliai su šalta arbata
REDAKCIJA REKOMENDUOJA
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Virtuvė2018 m. Gegužės 28 d. 11:49

Trys gaivinantys kokteiliai su šalta arbata

Vilnius

Pexels.com nuotr.

Reporteris MonikaŠaltinis: Etaplius.lt


39322

Kol vieni džiaugiasi kaip niekad šilta pavasarine saulute, kiti nebežino, kaip atsigaivinti netikėtai užplūdusiomis karštomis dienomis. Štai trys gaivinančių kokteilių receptai su šalta arbata, kuriuos pagaminsite be didelių pastangų, o jais mėgautis galės visa šeima.

Marakešo kokteilis

4 porcijoms reikės: 440 ml žaliosios pipirmėčių arbatos (iš keturių maišelių arbatžolių, leiskite gerai prisigerti), 150 ml obuolių sulčių, 70 ml šviežiai spaustų citrinos sulčių, 70 ml cukraus sirupo, kelių šlakelių ananasų sirupo, gazuoto vandens pagal skonį.

Gaminimas: Gerai sumaišykite visus ingredientus, išskyrus gazuotą vandenį, ir supilkite į indą su ledo kubeliais. Įpilkite gerai atvėsinto gazuoto vandens pagal skonį. Išpilstykite į keturias taures ir patiekite.

aromatic-concoction-cup-159203.jpg

Citrinų ir imbiero kokteilis

4 porcijoms reikės: 300 ml citrinų ir imbiero arbatos (iš keturių maišelių atbatžolių, leiskite gerai prisigerti), 150 ml šeivamedžio žiedų sirupo, 40 ml cukraus sirupo, 70 ml citrinos sulčių, gazuoto vandens pagal skonį.

Gaminimas: Gerai sumaišykite visus ingredientus, išskyrus gazuotą vandenį, ir supilkite į indą su ledo kubeliais. Įpilkite gerai atvėsinto gazuoto vandens pagal skonį. Išpilstykite į keturias taures ir patiekite.

alcohol-aperol-bar-128242.jpg

Aviečių ir žaliosios arbatos limonadas

4 porcijoms reikės: 440 ml žaliosios arbatos (iš keturių maišelių arbatžolių, leiskite gerai prisigerti), 4-6 citrinų sulčių, 70 ml cukraus sirupo, 130 g šviežių arba šaldytų aviečių.

Gaminimas: Maisto smulkintuvu gerai sutrinkite avietes su šaukštu vandens. Petrinkite gautą masę per sietelį, kad neliktų sėklyčių. Visus ingredientus gerai sumaišykite atskirame inde. Pirmiausia supilkite sirupą, tuomet citrinų sultis, žalią arbatą ir trintas avietes. Išpilstykite gėrimą į atskiras taures su ledukais, papuoškite citrinos griežinėliais ir avietėmis.

food-1283825-1920.jpg



REDAKCIJA REKOMENDUOJA