Angle down Atgal

Trinta moliūgų sriuba – ir pietums, ir vakarienei

Nieko nėra geriau, kaip grįžti po darbų į šiltus namus ir mėgautis naminiu maistu. Moliūgų derlius jau subrendo, tad metas pasigaminti trintos moliūgų sriubos.

Žinoma, sriuba nėra labai soti, nes mėsos šį kartą mes nenaudosime, nors ją galima gardinti plėšyta vištiena. Sriubos recepto didžiausias pliusas tas, kad, įpylus šiek tiek mažiau vandens, gausite pasakiško skonio moliūgų košę, tinkančią prie mėsos.

Moliūgų sriubai reikės:

  • 300 g moliūgo;
  • 2 didelių morkų;
  • trijų vidutinių bulvių;
  • aitriosios paprikos;
  • grietinės;
  • česnako;
  • krapų;
  • prieskonių;
  • sūrio ir lydyto (tepamojo) sūrelio;
  • sultinio kubelio arba natūralaus vištienos sultinio (jis būtų žymiai geriau).

Moliūgą supjaustome didesniais kubeliais, nuskustas morkas – mažesniais ir kepiname keptuvėje su grietine, smulkinta aitriąja paprika, keletu česnako skiltelių, krapais ir prieskoniais (druska, pipirais ir kitais mėgstamais prieskoniais). Šios sriubos skonį dar labiau pagerins ir sriubą ryškiai geltonai nuspalvins ciberžolė.

Į puodą pilame keletą litrų vandens arba naudojame turimą sultinį. Jam užvirus, beriame kubeliais supjaustytas bulves, pakepintą moliūgą su morkomis. Jei verdame vandenyje – dedame kubelį vištienos sultinio.

Baigiant virti, dedame šaukštą lydyto sūrelio. Sriubą sutriname trintuvu iki vientisos masės be daržovių gabalėlių. Įpylę į indą, puošiame tarkuotu sūriu, patiekiame su skrebučiu, prancūzišku batonu ar bandele. Skanaus!

comment Skaitytojų komentarai (0)

Taip pat skaitykite