Angle down Atgal

Tokie skanūs kokosiniai kąsneliai – tik namų virtuvėje

Visi saldžių kepinių šalininkai turėtų išbandyti kokosinius kąsnelius. Sakysite, kam kepti, kai galima nusipirkti? Tokios konsistencijos kąsnelių niekur neįsigysite, šie atsiranda tik mūsų virtuvėse. Greitai ir lengvai paruošiamiems sausainiams neatsispirs nė vienas smaližius.

Kokosiniams kąsneliams reikės:

- 200 gr. cukraus;

- 1 arbatinio šaukštelio vanilės;

- 4 kiaušinių;

- 60 gr. kvietinių miltų;

- žiupsnelio druskos;

- apie 300 gr. kokoso drožlių.

Dubenį statau virš puodo su verdančiu vandeniu ir jame suplaku kiaušinių baltymus, cukrų bei druską. Kai masė sušyla ir tampa kreminė, nuimu dubenį nuo puodo ir supilu vanilės esenciją, miltus bei kokosų drožles.

Gautą masę 1 val. padedu į šaldytuvą. Kai ji paruošta lipdymui, įkaitinu orkaitę iki 170 laipsnių temperatūros. Iškloju skardą kepimo popieriumi. Kąsnelius formuoju šaukšteliu arba konditeriniu švirkštu.

Kokosinukai kepa apie 15–20 min., kol švelniai pagelsta ir pasidengia traškia plutele.

Patikėkit, jie labai skanūs, o tokį vėsų pavasarį dar ir primena saulėtus kraštus, kur kokosai auga ant medžio ir šiltas smėlis kutena pėdas! Paragaukite ir įsitikinsite.

Lija

comment Skaitytojų komentarai (0)

Taip pat skaitykite