Tinklaraščio „Nium nium” autorė: „Kodėl nesusikūrus daugiau spalvų lėkštėje?”

Vilnius
Meniu.lt Meniu.lt Etaplius žurnalistas
Šaltinis:  Etaplius.lt

Maisto tinklaraščio „Nium nium” autorė Deimantė Masiliūnaitė jau senokai sukosi virtuvėje eksperimentuodama su sveikesniais produktais ir ieškodama naujų, įdomesnių skonių.

Maisto tinklaraščio „Nium nium” autorė Deimantė Masiliūnaitė jau senokai sukosi virtuvėje eksperimentuodama su sveikesniais produktais ir ieškodama naujų, įdomesnių skonių. Kaip ir daugelis šaunių idėjų, idėja pasidalinti savo kurtais receptais atėjo visai netikėtai. Tinklaraščio autorę įkvėpė rašytojo K. Vonneguto žodžiai: „Tu negali tiesiog valgyti gerą maistą. Tu turi apie tai kalbėti”. O mums Deimantė pasakoja apie tai, ką jai reiškia maistas, spalvingus receptus bei kitas įdomybes.

Idėjos gimsta lengvai
Kartais pagalvoju, kad idėjas man padiktuoja patys produktai, kartais užtenka apsukti kelis ratus parduotuvėje ir receptas jau mintyse parašytas. Mėgstu fantazuoti ir eksperimentuoti – tai mane ir įkvepia.

Maistas – malonumas ir energija
Maistas man visada asocijuojasi su energija ir malonumu. Maistas turi duoti naudos, leisti mums gerai jaustis, suteikti energijos ir pasimėgavimo. Dievinu tą jausmą, kai pavalgiusi jaučiuosi soti, bet neapsunkusi, o pilna energijos, kuri padeda ,,kalnus nuversti”.

Taisyklių nemėgsta​​​​
Kaip viena mano gera draugė pasakytų: „Tau viskas skanu kas sveika”. Ir išties man skanus maistas yra sveikas, maistingas ir naudingas. Nemėgstu savęs „statyti” į jokius rėmus. Tačiau stengiuosi daugelį produktų tokių, kaip padažai, miltai, cukrus ir panašūs, pakeisti naudingesniais produktais, bet žinoma būna išimčių ir momentų kada suvalgau tai ir nesuku dėl to galvos. Turiu vienintelę taisyklę – bent valandą dienoje pajudėdi gamtoje. Gamta ir judėjimas – duoda žmogui labai daug teigiamų minčių, energijos ir kitokį požiūrį į gyvenimą.

Mėgstamiausiųjų sąraše
Mėgstamiausi patiekalai – tai įvairūs daržovių troškiniai bei apkepai. O pati didžiausia silpnybė – šilti ir kvepiantys itališki kruasanai.

Atradimai Italijoje
Kelionėse taip pat mėgstu gaminti pati. Dažniausiai planuojant keliones, stengiuosi rinktis gyvenamasias vietas, kurios turi „cini mini” virtuvėles. Dievinu vaikščioti po miestelių vietines maisto parduotuvėles ir turgelius. Iš paskutinės kelionės Italijoje labai ilgiuosi jų makaronų, kuriuos gamindavau su pesto padažu ir krevetėmis. Tai dieviško skonio derinys.

Įkvėpimą suranda spalvose
Vienas mane labiausiai įkvepiančių produktų yra batatas. Jį galima panaudoti į įvairius daržovių apkepus, ir orakaiteje kepti juostelėmis, ir patiekti kaip užkandį, taip pat naudoti kaip garnyrą prie mėsos. Na, o jo ryški oranžinė spalva suteikia patiekalams žaismingumo. Dievinu kuo spalvingesnį maistą. Mūsų gyvenime reikia kuo daugiau spalvų, tad kodėl jų nesusikūrus lėkštėje?

Restoranuose retas svečias
Restorane man svarbiausia jauki aplinka ir kuo natūralesnis maistas. Tiesa, aš restoranuose tikrai nesu dažnas svečias. Mėgstu pasiimti savo pagamintą maistą į stiklinę dėžutę ir kur nors jaukiai gamtoje suvalgyti.

Skanūs linkėjimai
Reikės:
1 didelio batato
400 g. varškės
2 kiaušinių
2 šaukštų graikiško jogurto
Apie 6 saulėje džiovintų pomidoriukų
Žiupsnelio prieskonių: saldžiosios paprikos, persilados, druskos, grūstų pipirų.
50 g. mocarelos
2 vyšniniai pomidoriukai

Gaminame:

Sutarkuojame batatą burokine tarką. Sudedame varškę bei jogurtą. Kiaušinius išplakame atskirai ir supilame į masę. Su rankiniu blenderiu ,,pablenderiuojame” masę iki vientisos. Įberiame prieskonius, saulėje džiovintus pomidoriukus ir viską gerai išmaišome. Kepimo indą ištepame alyvuogių aliejumi ir suberiame masę. Ant viršaus dedame pomidoriukus supjaustytus rutuliukais ir paplėšome mocarelą. Kepame 180 laipsn. temp. 35-40 minučių.